Ifö
Ifö badrum

Hitta badrumsdesign som matchar din stil

Skapa ett unikt, nytt badrum för din familj

Har du, liksom många av oss, tillbringat en stor del av det senaste året hemma och möblerat om för att skapa en ny känsla? Då har du kanske också funderat på hur du ska få ditt badrum att kännas rätt. Du kanske har blivit inspirerad till att förvandla badrummet till en välkomnande oas där du skulle vilja tillbringa mer kvalitetstid.

Men om du saknar inspiration har du kommit till rätt ställe. Låt oss ge dig lite badrumsinspiration för ditt projekt, oavsett om du renoverar från grunden eller bara vill ge ditt badrum ett lyft.

En lyxig känsla

För alla som ibland njuter av en härlig vistelse på ett spa och av att känna spänningarna flyta bort i ett hett bad, kan ett lyxigt badrum vara helt rätt. Men vad är då ett lyxigt badrum? Låt oss ta en titt:

Massor av utrymme – Oavsett om du helrenoverar badrummet eller bara vill ge det ett lyft, är det viktigt att inte fylla ytan med onödiga prylar. Håll det rent, enkelt och rymligt – men med alla viktiga beståndsdelar.

Ett badkar – Vem skulle inte njuta av ett hett bad efter en lång dag? Badkar är perfekta för alla som vill addera lite spa-liknande lyx i sitt badrum. Det finns ett brett utbud i olika design och vita fristående badkar är särskilt populära.

Optimal belysning – För att skapa känslan av lyxigt badrum är belysningen lika viktig som själva designen. Investera i dimbar belysning med varmt ljus som ger en ombonad känsla.

Nordisk design

Skandinavisk estetik kan skänka enkel elegans och stil till det moderna badrummet. I modern nordisk design ser vi kärleken till neutrala toner, rena linjer, funktionella element och att släppa in naturen i hemmet:

Naturliga element – Trä är ett bra material eftersom det hjälper till att skapa en vacker och avkopplande miljö. Badrumsmöbler i träbaserade material liksom tillbehör i exempelvis bambu passar perfekt – lådor, tvättkorg och krukor.

Rikligt med växter – Glöm inte att dekorera badrummet med massor av växter som tål en fuktig omgivning – orkidéer och bambu tillhör våra favoriter.

Väldesignad toalett – En elegant designad toalett är trevlig att titta på. Tänk på att välja en Rimfree-toalett. De är mer hygieniska och lättstädade eftersom de saknar den spolkant som samlar smuts. Det finns både vägghängda och golvstående modeller. Det är en stor fördel att välja en svensktillverkad toalett både för att undvika onödigt långa transporter men också för att de är producerade med kvalitet i fokus.

En tidlös design

Looken av klassisk men ändå modern badrumsdesign kommer att hålla under lång tid framöver. Här är några tips för hur du skapar en tidlös badrumsdesign.

En unik färgpalett – Vi rekommenderar en välbalanserad mix av tidlösa badrumsmöbler. Det ger dig möjlighet att experimentera med ett brett spektrum av färger och toner på väggarna som kommer att ge nytt liv till ditt badrum.

Beröringsfritt – Teknologi tar sig mer och mer in i hemmen och ett förnyat intresse för hygien gör att många moderna badrum utrustas med beröringsfria produkter såsom blandare och toaletter.

Bara det väsentliga – Ett spegelskåp, ett badkar eller en dusch, ett tvättställ, en toalett och utvalda badrumsmöbler. Tänk på att välja produkter med en klassisk design som gör badrummet tidlöst.

Håll det rustikt

Om du vill skapa en välkomnande och jordnära atmosfär i ditt badrum, kan ett lantligt badrum vara rätt för dig. Låt oss titta närmare på detaljer som ger ditt badrum den rätta lantliga känslan.

Naturmaterial – Grova texturer, råa ytor och naturliga element är kärnan i lantlig design. Kanske ett handfat av naturlig kalksten eller en skjutdörr i trä?

Vintage-detaljer – Ett lantligt badrum kanske inte har så mycket av den nordiska känslan som vi nämnt tidigare. Satsa istället på knasiga vintagefynd från din lokala loppmarknad – gamla speglar, terrakottavaser, träskåp och annat som skapar rätt stämning.

Träväggar – Om du satsar på en större renovering kan du välja träväggar som ger en varm och lantlig känsla. Var noga med att först diskutera det med ett proffs så att du inte bryter mot några regler när det gäller våtrum.


Badrumsdesign för alla

Ibland krävs det inte mycket för att skapa en badrumsdesign som passar dina och din familjs behov. Vi har samlat inspiraton för att hjälpa dig skapa ditt drömbadrum.

Oavsett om du vill ha en modern badrumsdesign med beröringsfri teknologi eller om du föredrar en tidlös nordisk design, finns det gott om vackra badrum att hämta inspiration ifrån.

Har du hittat din stil?

Hitta de perfekta badrumsmöblerna

Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Mer inspiration & designtips