Ifö Sense Art badrumsmöbler

Hur smarta val kan hjälpa dig att hålla badrummet rent

Enklare rengöring med dessa användbara tips

Att storstäda badrummet kan vara väldigt tidskrävande. När du renoverar eller planerar ett nytt badrum ska du passa på att göra framtida städning snabbare och enklare. En smart planlösning och rätt badrumsmöbler förenklar i längden.

Vi samlade ihop 5 tips som kommer att lätta på städbördan.

1. Enkel planering

När du funderar över planlösningen, undvik att skapa alltför många vinklar och vrår genom att hålla layouten så enkel och luftig som möjligt. Det kommer att göra rengöringen enklare eftersom just vinklar och vrår kan vara svåra att nå och få rena.

2. Badrumsmöbler

Välj möbler som hjälper till att hålla ordning och sparar plats - som skåp, hyllor och underskåp med förvaring. Om du funderar på att installera ett fyrkantigt tvättställ, tänk på att smuts brukar fastna i de svåråtkomliga hörnen. Vi rekommenderar runda former som leder vatten och smuts direkt ner i avloppet. Tvättställ med en rengöringsvänlig glasyr underlättar städningen av badrummet.

Ett vanligt milt rengöringsmedel passar för de flesta badrumsmöbler och tvättställ. Undvik produkter som har en slipande effekt eftersom de kan skada ytan. Torka alltid möblerna torra med en mjuk trasa så att de inte är fuktiga längre än nödvändigt.

3. Installera på väggen

Istället för att välja golvstående badrumsmöbler och toalett, varför inte montera dem på väggen? Det gör golvet mycket enklare att rengöra och mer hygieniskt. Vår rekommendation är att lämna minst 10 cm mellanrum till golvet. Väggmonterade möbler är perfekta för att ge välbehövligt förvaringsutrymme.

4. Välj större kakelplattor

När det gäller golv och väggar, välj gärna större kakel- och klinkerplattor. Det minskar antalet fogar som är bland de svåraste ytorna att rengöra och som lätt blir fläckiga. Vad är fogar? Det är blandningen av vatten, cement och sand som används för att fylla mellanrummen mellan plattorna. Ju större kakelplattor, desto färre fogar behövs för att hålla samman plattorna. Det underlättar rengöringen av golv och väggar.

5. Bra ventilation

Vi vet hur irriterande det kan vara att lägga tid på att skrapa bort mögelbildning från väggar och hörn. Dessutom är mögel skadligt för din hälsa. Lösningen? Se till att ditt badrum har bra ventilation. Det krävs inte mycket plats eller ansträngning. Installera en väl fungerande badrumsfläkt (inget filter krävs eftersom det skulle försvåra luften från att lämna rummet), och öppna fönstret så ofta du kan, särskilt efter att du har duschat, för att släppt ut fukten.


Det finns roligare saker i livet än att städa badrummet – men inget slår ett gnistrande rent och vackert badrum. Om du designar ett nytt badrum eller bara vill hitta lösningar för hur du enkelt håller utrymmet renare så finns det många bra lösningar. Glad städning!

Redo att börja designa ditt badrum?


Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering??
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!