Ifö badrum

Undvik bakteriehärdar i badrummet

Att hålla badrummet så bakteriefritt som möjligt är mer relevant än någonsin. Händerna ska tvättas ofta och grundligt och badrummet ska rengöras. Följ dessa enkla råd för att undvika bakteriespridning i hemmet.

Fokus på rätt saker

Även om vi är uppmärksamma på hygien, så gömmer sig bakterier på platser vi ofta förbiser, men som det är lätt att göra något åt. Ett bra ställe att börja på är dörrhandtag, grepp, strömbrytare och spolknappen på toaletten som alla berörs dagligen.

Gör handduksbyte till en rutin

Handdukar i badrummet, som alla torkar händerna på efter tvätt, är en stor bakteriehärd. Lyckligtvis är det enkelt att göra något åt. Lägg in en återkommande påminnelse i telefonen så att du byter handdukar ofta och regelbundet.

Vissa bakteriehärdar kan undvikas med teknik

Att göra sitt badrum beröringsfritt är ett sätt att slippa många bakteriehärdar, och det är inte så svårt som det låter. Exempelvis kan spolknappen på toaletten bytas ut mot en sensor som automatiskt spolar när handen förs över den. Eller så kan blandaren ha en rörelsedetektor som startar vattenflödet när man ska tvätta händerna.

Vill du veta vilka Ifö-toaletter som kan fås med sensor?

Telefonen i badrummet

De flesta av oss tar mobilen med in i badrummet. Vi vet alla att det är en bakteriefälla som inte bara sprider bakterier i badrummet, utan även i resten av huset. En lösning är att ställa handsprit i badrummet och att använda toalettbesöket till att även sprita telefonen - förutsatt att telefonen klarar det så klart.

Välj badrumsprodukter som är enkla att rengöra

Om badrummet ska renoveras så tänk på att göra val som underlättar städningen i många år framöver. Välj en toalett utan spolkant så att bakterier inte har någonstans att gömma sig. Och välj ett handfat med slät yta så att smuts har svårt att få fäste.

Välj kvalitet. Toaletter, handfat och andra porslinsprodukter kan se likadana ut på ytan men det kan vara stora kvalitetsskillnader. Om man inte väljer kvalitetsprodukter kan man i många år få ägna sig åt onödig extra städning eftersom smutsen kan vara mycket svårare att få bort.


Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!