Ifö badrum

Badrum i olika storlekar

Upptäck hur du designar ett badrum till perfektion och få ut det mesta av ditt utrymme med stil. Det typiska badrummet är litet, vilket kräver smart användning av det befintliga utrymmet för att få in alla önskade funktioner och göra det snyggt och bekvämt samtidigt.

När du börjar planeringen av ett nytt badrum kan du komma närmre genom att analysera hur du använder ditt nuvarande badrum och notera vad som fungerar och vad som inte fungerar. Till exempel kräver ett familjebadrum vanligtvis ett badkar, slitstarka och stänksäkra ytor, medan ett master badrum eller gästtoalett har råd att vara lite lyxigare.

Ifö badrum

Små badrum

Det finns många sätt att spara utrymme och skapa ett väl fungerande badrum med mycket förvaring också i små badrum. Ett exempel är tvättställ som kombineras med ett underskåp. Istället för en vanlig planspegel så kanske du vill ha ett spegelskåp som också ger förvaring. Ett högskåp är också ett bra val i mindre badrum. Det du förlorar på bredden vinner du på höjden.

Av naturliga skäl placeras en dusch oftast i ett hörn. Vi har duschlösningar i en mängd olika storlekar och former. Om du har ett riktigt litet badrum är troligen en bockad duschdörr eller duschhörna den bästa lösningen. Dörrarna kan vikas in mot väggen när de inte används vilket frigör golvyta.

Om möjligt så rekommenderar vi en vägghängd WC-stol istället för en golvstående. Eftersom cisternen och spolmekanismen är inbyggd i väggen så sparar det värdefull plats. Ditt badrum blir också enklare att städa eftersom du lätt kommer åt under en vägghängd modell.
Ifö badrum

Medelstora och stora badrum

Om du har ett större badrum så har du vanligtvis fler möjligheter. Men det handlar inte bara om utrymme. Badrumsskåp, tvättställ, WC-stol och badkar ska alla behandlas som separata objekt. Med ett större badrum tvingas du inte kompromissa.

Vilka behov har du och hur använder du badrummet? Ett badrum kan se väldigt annorlunda ut beroende på om du har barn eller inte. Om du behöver ett badkar, en dusch - eller kanske båda delar. Är ditt badrum kanske i huvudsak till för dig eller dina gäster?

Börja med att fråga dig själv vad du vill ha ut av ditt badrum. Med ett underskåp och ett spegelskåp så har du mycket förvaring. En annan lösning är att placera två eller tre högskåp bredvid varandra. Fundera på om du vill ha enkla och stilrena duschdörrar eller om du föredrar en kabin. Om du har gott om yta kan du skapa ditt eget hemma-spa genom att installera ett badkar.

Du kan hitta mycket inspiration på vår websida och i olika inrednings- och designmagasin. Och kom ihåg, du är alltid välkommen att fråga oss och våra återförsäljare om råd.

Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Ifö Badrumskatalog

Mer inspiration & designtips