Vad är Fresh WC-stick?

Ifö Fresh WC-sticks, eller WC-stavar, är ett alternativ till synliga doftblock i toalettskålen. Fresh WC-sticks motverkar kalk och beläggningar i din toalett och underlättar rengöring.

Fresh WC sprider också en fräsch doft i badrummet vilket ger en inbjudande känsla. Du kan välja mellan två dofter: Ocean och Lime och varje förpackning innehåller 5 sticks.

Varför använda Ifö Fresh WC-sticks?

Toaletterna från Ifö har Ifö Clean-glasyr. Det ger en väldigt jämn och sluten yta, vilket gör att smuts och kalk har svårt att få fäste. Om du dessutom använder Fresh WC-sticks, hjälper det dig att underhålla ytan på din toalett och det underlättar rengöringen. Vi rekommenderar en grundlig rengöring varje vecka.

Ifö Fresh stick-sticks

Så fungerar Ifö Fresh WC-sticks

Fresh WC-stick fungerar i princip likadant som doftblock, men de är inte synliga i WC-skålen. De försämrar inte heller spoleffekten vilket doftblock gör. För att använda Fresh WC-stick fäller man enkelt upp spolknappen, placerar en Fresh WC-stick i hålet och stänger knappen igen med ett bestämt tryck. Varje gång du spolar kommer fräsch doft och färg att frigöras. I WC-skålens vatten kan du se en blå ton vilket är ett tecken på att Fresh WC-stick används.

Den största skillnaden mellan doftblock och Fresh WC-sticks är att doftblocket rengör området där det sitter, d.v.s. i skålen, medan Fresh WC-sticks gör nytta i hela toaletten. Den löses upp i spolvattnet och fördelas därför jämnt i toalettskålen. Den ger en grundligare spolning som minskar bakterier, kalk, beläggningar och lukter. En annan fördel med Fresh WC-sticks är att de är mer barnvänliga än doftblock eftersom de inte kan nås av små barnhänder.
Ifö Fresh WC-stick

I vilka toaletter kan man använda Ifö Fresh WC-sticks?

Fresh WC-stick passar i Ifös serier Ifö Sign, Ifö Sign Art, Ifö Spira och Ifö Spira Art. En stick räcker till 60-80 spolningar. När vattnet inte längre färgas blått, är Fresh WC-stick förbrukad och det är dags att fylla på med en ny. Kom ihåg att aldrig lägga i mer än en Fresh WC-stick.

Vattnet blir inte blått när jag använder Fresh WC-stick

Det kan hända att vattnet i toaletten inte blir blått när du spolar. Problemet kan uppstå om:

1. Det är flera Fresh WC-sticks i behållaren samtidigt. Det ska bara vara en.
2. Den existerande Fresh WC-stick har inte förbrukats.

Om man fyller på flera WC-sticks i behållaren kommer de att bilda en klump, vilket gör att Fresh WC inte längre fungerar.

Problemet är enkelt löst genom att rengöra det blå plaströret (under spolknappen) där Fresh WC-sticks laddas. Ta först bort WC-stick som bildat en klump och rengör sedan röret med varmt vatten. Därefter kan en ny WC-stick laddas.

Blå färg i bakkanten av toaletten

Vissa upplever att blå färg fastnar i bakkanten av WC-skålen och kanske tror att det är för att toaletten har börjat rinna. Det är som tur är sällan fallet utan beror istället på att det har bildats en kalkansamling som inte har städats bort och den blå färgen gör detta tydligare. Den kan snabbt skrubbas bort.

Var kan jag köpa Fresh WC-sticks till min toalett?

Fresh WC-sticks finns i de flesta större livsmedelsbutiker, i bygghandel och i VVS-butiker och kan även köpas online.

Lagra dina Ifö Fresh WC-sticks på en torr plats eftersom det ger längre livslängd och bibehåller en hög effektivitet.

Läs mer här
Ifö Fresh WC-stick