Ifö badrumsprodukter

Ifö idag

Allting började en gång vid vackra Ivösjön i norra Skåne – och på samma plats, i Bromölla, hittar du oss än idag. Vi har arbetat med porslin i över hundra år och med badrum i över åttio. Ifö är ett av de ledande och mest älskade varumärkena i svenskarnas badrum genom tiderna, med ett brett sortiment av kvalitetsprodukter som toaletter, tvättställ, möbler, dusch och bad.

Även om all produktion sker i certifierade och datoriserade hypermoderna fabriker, står det traditionella hantverkskunnandet och miljön i centrum för vår tillverkning. Med den nordiska designtraditionen tar vi in naturen och kombinerar estetik och funktionalitet.

Naturens färger och naturmaterial går igen i vår design. Den passar dig som vill ha ett hem som utstrålar harmoni och kvalitet. Våra lösningar är framtagna med respekt för naturen. Vi producerar så miljövänligt som möjligt och väljer hållbara material med hög kvalitet med lång livslängd. Vi tycker att vardagslivet ska vara enkelt.

Det är därför vi designar badrumslösningar som utnyttjar utrymmet, är hygieniska och enkla att rengöra. Väljer du Ifö, så väljer du nordisk design.

NORDISK DESIGN Vår design bygger på respekt för den nordiska designtraditionen

Vi älskar funktionalitet, rena linjer och långlivade produkter, vilket har sina rötter i konsten att använda utrymme och naturliga material som trä och sten för att ta in känslan av världen utanför.

Det hårda klimatet tvingade människorna här i norr att välja funktionalitet framför prålighet, vilket gjorde att enkelhet blev en del i designfilosofin. Därför sätter Ifö miljön först i både tillverkning och visuellt uttryck.

Vilka är huvudingredienserna i nordisk design?

• Enkla siluetter med betoning på naturliga material.
• En neutral färgpalett för att skapa harmoni.
• Naturliga material som trä, sten och porslin.

Hållbarhet

När helst det är möjligt väljer vi välproducerade kvalitetsprodukter före billig massproduktion.

Varför är det så? Nyckelorden är hållbarhet, enkelhet och funktionalitet. Målet är att tillverka produkter som håller många år. Att välja högkvalitativa produkter som håller länge är ett av de viktigaste sätten på vilket vi alla kan bidra till hållbarhet i en föränderlig värld.

Miljövänliga material

Miljövänliga, resursbesparande och hållbara produkter är mycket vitkiga för oss. Därför använder vi oss av Eco-Design när vi utvecklar våra produkter, som alla måste följa dessa principer.

Under en produkts livscykel, från inköp av material till användning av produkten, måste den nya produkten vara bättre ur ett miljöperspektiv än sin föregångare. Vi arbetar för att göra minsta möjliga miljöpåverkan och våra produkter är i slutändan både hållbara och enkla att underhålla.

Om något problem mot förmodan skulle uppstå, garanterar vi att reservdelar finns tillgängliga i 10 år efter att produkten utgått ur vårt sortiment. Ett annat viktigt inslag är att även vidareutbilda och utbilda personal, installatörer, tekniker och arkitekter för att bibehålla ett miljöfokus.

Vad har vi gjort i praktiken?

• Låg vattenförbrukning: Vi var först med att introducera dubbelspolande WC och har sedan dess fått ner spolningen till 2/4 liter. Vattenförbrukningen är upp till 33% lägre än för andra toaletter.

• Inga tungmetaller: Allt vårt porslin är 100% fritt från tungmetaller.

• Naturmaterial: Porslin är ett naturmaterial och vår speciella behandling av porslinet gör att det håller i många år.

• Lokal produktion innebär kortare transporter: Vi tillverkar produkterna lokalt i vår fabrik i Bromölla. Det innebär kortare transporter till kunden, vilket minskar koldioxidutsläppen.

• 10 års reservdelsgaranti: Vi garanterar att tillhandahålla reservdelar upp till 10 år efter att produkten utgått ur vårt sortiment. På så sätt kan vi se till att våra produkter håller längre och att en liten reservdel inte är anledningen till att du behöver byta toalett, handfat eller liknande.

• Emballage: Vi packar våra produkter i minimalt emballage och har bytt till ett grönare alternativ. På så sätt har vi minskat våra koldioxidutsläpp med 6%.

Enkel att rengöra

Kopplingen mellan natur, design och teknik är en stor del av vår designfilosofi. Och en av hörnstenarna är renlighet. Materialvalet påverkar hur olika ytor samlar smuts och damm. Porslinets glasyr på toaletter och tvättställ liksom ytan och materialet i möblerna. Produkterna vi tillverkar är resultatet av många års forskning och utveckling inom avancerad ytteknologi.
Renlighet är också en naturlig del av våra produkters design. Vi har minskat antalet ställen som kan samla smuts. Det är anledningen till att du inte hittar några onödiga skarvar, hål, hörn och liknande på våra badrumsprodukter.

Rimfree®-teknik

En av teknologierna som har revolutionerat toaletters renlighet är Ifö Rimfree© -teknologi. Rimfree© innebär att toaletten inte har någon spolkant där smuts och bakterier kan gömma sig.
Videon visar hur denna unika teknik fungerar.

Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!