Ifö tvättställ

Tvättställ för badrummet: Vilken stil är rätt för dig?

Handfat med eller utan underskåp

Handfatet du väljer kan ha stor inverkan på ditt badrums utseende. Designen kan vara klassisk, funktionell eller minimalistisk. Det kan också ge den där slutliga extravaganta touchen till helhetskänslan.

Förutom olika design finns också en uppsjö modeller, former och material att välja mellan. Så här hittar du rätt tvättställ till ditt badrum.

1. Titta på badrummets planlösning

Börja med att titta på planlösningen i ditt badrum och vilka mått det har.

Badrummets storlek är ofta en viktig parameter när du väljer tvättställ. I små badrum kan det vara bra att välja ett väggmonterat hörntvättställ som är speciellt formgivet för små utrymmen och ger fri yta under och runtom.

Större badrum erbjuder mer utrymme för olika former och typer av tvättställ. Oavsett om det är ett vägghängt tvättställ eller ett med integrerat underskåp - här är de största fördelarna:

Tvättställ utan underskåp

Vägghängda tvättställ finns i olika former och storlekar och är ett utmärkt sätt att skapa en fräsch och luftig atmosfär i badrummet.

Men det svävande utseendet är inte bara ett designval. För många är det viktigt att fritt kunna röra sig i badrummet. Du kanske behöver en plats att förvara badrumspallen för barnen - varför inte under tvättstället? Eller prioriterar du att smidigt kunna stå nära spegeln vid rakning eller sminkning?

Att välja enkla vägghängda modeller kan ge denna extra bekvämlighet, samtidigt som du skapar en öppen, minimalistisk stil.

Ifö tvättställ

Tvättställ med integrerat underskåp

Om du vill ha extra förvaringsutrymme är ett underskåp till tvättstället ett perfekt val. De flesta modeller kan fås med ett integrerat underskåp som är skräddarsytt till storleken och formen på ditt tvättställ.

För att hitta en modell som passar stilen i ditt badrum, ta hänsyn till vilket visuellt intryck färgen du funderar på skulle ge, samt bredden och höjden på skåpet.

Kom ihåg att montera tvättställ och underskåp på rätt höjd så att det blir bekvämt att använda samtidigt som en luftig känsla i badrummet skapas och golvet blir enklare att rengöra.

Ifö tvättställ

2. Hitta rätt design

När du har hittat rätt handfat till ditt badrum, behöver du välja form och storlek.

För små badrum kan du välja mellan olika mindre handfat som är speciellt designade för att ta så lite plats som möjligt och ändå vara praktiska att använda.

Om du bor i ett hushåll med flera familjmedlemmar, kanske ni samtidigt delar på utrymmet under morgonrushen. Beroende på storleken på ditt badrum, kanske du skulle fundera på ett större tvättställ med två bassänger. På så sätt skapar du mer yta och kan minska trängseln vid tvättstället.

Ifö tvättställ

3. Tänk igenom glasyr och yta

De flesta av oss vill minimera tiden vi lägger på att städa badrummet. Därför är det viktigt att från början välja ett tvättställ med rätt typ av glasyr - oavsett modell, storlek och form.

De flesta tvättställ är gjorda av porslin. En glasyr som ger enkel rengöring, som Ifö Clean, förseglar de mikroskopiska porer som finns i porslinets yta. Det ger en hård och mycket jämn yta som är motståndskraftig mot smuts och slitage.

Ifö tvättställ

Oavsett om du söker ett platsbesparande litet handfat eller en familjevänlig integrerad lösning med förvaring - tänk på att det är viktigt att välja rätt modell, storlek, form och glasyr.

Prioritera dina krav och leta efter den perfekta lösningen för just ditt badrum.


Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Ifö Badrumskatalog