Ifö badrum

Ett rum bara för dig

Gör badrummet till din egen värld

Alltför ofta tänker vi på badrummet som ett praktiskt utrymme som ibland delas med flera familjemedlemmar samtidigt och som måste klara en mängd besök varje dag.

Men för många av oss har badrummet blivit mer än något praktiskt. Våra badrum är inte längre bara något man snabbt besöker för att det är nödvändigt.

Det är en plats att stanna på. Faktum är att en genomsnittlig person spenderar 416 dagar av sitt liv i badrummet. Det är mer än ett år. Så varför inte göra den tiden så bra som möjligt.

1. Badrumsdesign: Balansera funktion och komfort

Den perfekta badrumsdesignen handlar om så mycket mer än dekorationer och möbler. Att designa sitt eget badrum handlar om att maximera både komfort och funktionalitet.

En viktig del är att skapa ett hälsosamt och lättstädat utrymme. Att förvandla badrummet till något mer än bara ett badrum. Innan du väljer stil, se över helheten och bestäm dig för vilka delar som behöver fräschas upp eller helt bytas ut.

Du kanske behöver byta det gamla duschhuvudet eller ersätta en gammal sliten installation med en ny effektiv lösning. Mycket kan faktiskt bytas ut snabbt och enkelt utan att behöva anlita ett proffs.

Läs mer om enkel rengöring
Ifö badrum

2. Hitta din egen badrumsdesign

Att skapa sitt eget badrum innebär också att hitta en unik stil som ger den där perfekta atmosfären som får dig att koppla av, må bra och känna dig hemma i ditt badrum.

Oavsett om det är ett traditionellt, modernt eller lyxigt badrum som lyser upp din vardag, så skapar du det så här:

DET TRADITIONELLA BADRUMMET
Bekväma möbler och blanka ytor kan ge en tidlös, klassisk elegans till ditt badrum och till dina dagliga rutiner.

Överväg att kombinera mörkare toner av blått, brunt eller grått med antika inslag eller dekorativa element som badrumsmöbler med träkänsla.

En härlig blandning av klassisk design och dekorativa detaljer skapar en avkopplande atmosfär som du kommer att uppskatta efter en stressig dag.

Ifö badrum

DET MODERNA BADRUMMET
Enkel, ren design och neutral färgpalett är kännetecken på många moderna badrum.

Fokusera på rena, enkla detaljer och skapa en subtil, minimalistisk look. För att hitta rätt möbler och produkter är det aldrig en dålig idé att följa de senaste badrumstrenderna.

Interiörmagasinet Houzz, listar vägghängda badrumsmöbler, duschväggar av glas, fristående badkar och moderna speglar utan ram som nyckelprodukter i ett badrum med modern stil.

Innovativ design, som vägghängda toaletter, skåp och tvättställ eller modern beröringsfri spolning av toaletten ger ett elegant och enkelt uttryck i ditt badrum - och ditt sinne.

Ifö badrum

DET LYXIGA BADRUMMET
Badrummet är kanske det rum i huset där du vill känna dig lite extra lyxig. Om ditt badrum inte svarar upp till den bilden kan det vara dags att förnya.

Men det kan vara svårt att implementera idéer som fristående badkar och rymliga badrumsmöbler i de typiskt små nordiska badrummen. Som tur är kan lyxkänslan också skapas genom kvalitet och funktionalitet.

Överväg lyxen att ha sensorteknologi som gör att du inte behöver vidröra badrumsprodukter där bakterier ofta samlas, exempelvis spolknappen. Eller lyxen att ha den perfekta badrumsbelysningen som ger tillräckligt ljus för dina morgonrutiner men också skapar en avkopplande miljö för lugna, härliga stunder av välbefinnande.

Ifö badrum

3. Lägg till din personliga touch

Oavsett vilken typ av design du satsar på, så försök alltid skapa en mysig atmosfär i badrummet.

Att tillföra dekorativa element och förvaring, exemplevis lådor för dina toalettartiklar kan förenkla dina morgonrutiner och skapa den där personliga känslan som ditt badrum behöver för att bli ditt eget.

Ifö badrum

Ibland behöver vi alla ett rum för oss själva – för att koppla av, ladda med energi, påbörja en ny dag eller lämna en stressig dag bakom oss. Varför inte göra badrummet till just det rummet?

Behöver du en plats bara för dig själv?


Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspriation!

Ifö Badrumskatalog

Mer inspiration & designtips