Ifö spegelskåp

Därför ska du satsa på en badrumsspegel med belysning

Magiken med upplysta speglar och spegelskåp

Ljusdesign och ljussättning har en stor inverkan på hur vi lever och känner i våra hem. I de nordiska länderna, optimerar vi vår ljussättning för att fylla vårt dagliga behov av ljus.

I våra hem ökar användningen av smarta belysningsinstallationer för att bekämpa bristen på dagsljus och hjälpa oss igenom den mörka tiden på året. Det gäller så klart också i våra badrum.

Belysning kan vara enkel, diskret och ödmjuk. Samtidigt kan den betona och skapa fokus - eller skapa kontrast för att dölja utrymmen som vi inte vill ska synas. I våra badrum, vill vi ofta ha båda dessa varianter. Ljuset ska vara funktionellt men också skapa en varm omgivning.

Hur kan vi då kombinera det bästa av två världar?

Utforska hur moderna badrumsspeglar kan hjälpa dig att skapa den perfekta badrumsatmosfären.

Det speciella ljuset i badrummet

Att hitta den perfekt belysningen för ditt badrum handlar inte bara om att installera fler ljuskällor. Det handlar om att skapa den perfekta atmosfären med det rätta naturliga och estetiska ljuset.

Här är allt du behöver veta om badrumsspeglar med belysning:

Badrumsspeglar med belysning

Om det finns en plats i hemmet där vi vill se oss själva extra klart, så är det i badrummet.

När vi står framför badrumsspegeln vill vi inte att dåligt ljus kastar skuggor över våra ansikten.

Belysta speglar och badrumsskåp med belysning blir allt vanligare i våra badrum. De ger det funktionella ljus vi behöver för våra badrumsrutiner, samtidigt som de ger mjuk, varm, dekorativ och indirekt belysning.

Ifö badrum

Badrumsspegel vs. badrumsspegel med belysning

Runda, små eller stora badrumsspeglar med belysning är inte olika vanliga speglar du installerar i hemmet, förutom att de har integrerad LED-belysning.

De finns både med belysning i överkant av spegeln och som en ljuslist runt en rund eller oval spegel.

Dessa smarta belysningskällor gör att dina dagliga badrumrutiner inte störs av otillräckligt ljus eller av skuggor, medan en mer subtil belysning i underkant av din spegel kan ge den där mysiga känslan.

Ifö Option spegel

Det magiska i spegelskåp med belysning

Om du vill ha en allt-i-ett-lösning, kan du kombinera din spegel med ett badrumsskåp – det vill säga välja ett spegelskåp.

Spegelskåp med LED-belysning finns i olika storlekar och former och har dubbelsidiga spegeldörrar. Utrymmet i skåpet är perfekt för exempelvis make-up, tandborsten och annat du vill ha nära till hands.

Den toppmonterade LED-belysningen ger dig ger en perfekt balans mellan mjukt, varmt ljus och ljuset du behöver för dina dagliga rutiner.

Oavsett om det handlar om en spegel eller ett spegelskåp, är LED-belysning ett utmärkt sätt att minska din energiförbrukning eftersom det är särskilt miljövänligt och känt för att vara hållbart och ha väldigt lång livslängd.

Så vad väntar du på?

Ifö Option spegelskåp

Badrumsspeglar och spegelskåp finns i olika former och storlekar. Du väljer själv den stil som du gillar och hittar rätt balans mellan design och funktionalitet.


Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Ifö Badrumskatalog

Mer inspiration & designtips