Ifö Spira toalett

Alla hem behöver minst en.

Dags för en ny toalett?

Mycket har hänt de senaste åren när det gäller badrummets design och funktion. Innan du påbörjar en badrumsrenovering eller planerar badrummet i ditt nya hus, har vi några tips till dig.

Tips för badrumsrenoveringen – toaletten

Badrumsrenovering är inget litet åtagande. Det är viktigt att välja en toalett som klarar dina krav och passar din livsstil. Här är några saker att tänka på:

• Hur vill du att ditt badrum ska se ut? Ska det vara luftigt med en vägghängd toalett där cisternen är elegant gömd i väggen? Eller en enkel golvstående modell?
• Hur hygienisk och lättstädad ska den vara? Med eller utan spolkant? Vilka krav ställer du på porslinets glasyr?
• Är låg vattenförbrukning viktigt för dig?
• Är pris och kvalitet viktigt kriterium?
• Vill du att toaletten ska vara tillverkad i Sverige?

Det finns så klart en mängd andra detaljer att ta hänsyn till, exemplevis färg på sitsen, mjukstängande beslag och själva designen.


Ifö Spira golvstående toalett

Ifö Spira badrumsserie

Ifö Spira och Ifö Spira Art sätter standarden för dagens moderna WC. Den är lättstädad, tålig och funktionell och säkerställer att du och din familj kommer att ha en toalett och ett badrum som ni kan njuta av i många år framöver.
Läs mer om Rimfree-toaletter här
Ifö Spira Art vägghängd toalett

Den vägghängda toaletten – en pågående designtrend i badrummet

De flesta som renoverar sitt badrum eller bygger ett nytt, väljer en vägghängd toalett. både vattencistern och alla rör döljs elegant bakom väggen och själva toaletten svävar ovanför golvet. Det ger toaletten en lätt och modern känsla och gör det väldigt enkelt att hålla området runt WC:n rent.

Att ersätta din gamla golvstående toalett med en vägghängd modell måste göras av ett proffs. Kontakta din lokala installatör som kan hjälpa dig med det.

Vattenbesparande dubbelspolning

Att spara vatten är bra för både miljön och din plånbok. Vi har gjort spolningsmekanismen så effektiv att det endast behövs 2 liter för en liten spolning och 4 liter för en stor spolning - istället för normala 3 och 6 liter. Om man ändå vill ha den större spolvolymen är det enkelt att ändra.

Ifö sensor spolknapp

Små detaljer – sits, beslag och glasyr

En mjukstängande hårdsits med snabbkopplingsfunktion är en riktigt bra investering. När du stänger toalettlocket, ser den mjukstängande funktionen till att det sker mjukt och tyst vilket ger en behaglig badrumsmiljö.

När du ska rengöra toaletten, kan du tack vare snabbkopplingsfunktionen lyfta bort sitsen och rengöra både den och toaletten på ett smidigt sätt. En annan viktig detalj för att hålla din toalett ren är den extra släta och rengöringsvänliga glasyren Ifö Clean som gör det svårt för smuts och bakterier att få fäste.

Ifö toalett utan spolkant

Håll din toalett fräsch mellan städningar

Ifö-toaletterna har en smart funkton - en automatisk uppfräschning mellan städningarna. Lägg bara i en Ifö Fresh-tablett via spolknappen så frigör varje spolning en fräsch, lagom mängd doft och färg som sköljer och fräschar upp hela skålen.

Ifö Fresh sticks

Tvättställ i samma designspråk

Badrum är alltid en helhet. För att skapa en trevlig, harmonisk känsla, bör alla delar matcha varandra. Precis som Ifö Spira-toaletterna så hedrar ifö Spira tvättställ den skandinaviska naturen och formgivartraditionen.

Ifö badrum

Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsporjekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Ifö Badrumskatalog