Geberit Sigma80 beröringsfri spolknapp

Det smarta badrummet är här

Gör ditt badrum beröringsfritt

COVID19-pandemin har fått oss att tänka mer på handhygien och vad vi kommer i kontakt med dagligen. Som en följd av detta, gör offentliga miljöer som flygplatser, hotell och restauranger om sina badrum och toaletter till beröringsfria tillflyktsorter. Att ersätta enheter som man måste vidröra – blandare, toaletter, tvålpumpar och dörrhandtag - med beröringsfria alternativ kan minska spridningen av bakterier och virus – och ge en renare och fräschare känsla.

Samma sak gäller i badrum i hemmet. Därför väljer fler och fler beröringsfria lösningar när man designar ett nytt badrum eller ger ett befintligt badrum ett hygieniskt lyft. Om du letar efter badrumsinspiration så ta en titt på några av dagens mest populära beröringsfria lösningar:

Ifö sensor spolknapp

Toalett med sensor

Sensorstyrda spolknappar låter familjen spola med en enkel handrörelse i luften, vilket gör att man slipper komma i kontakt med en av de bakterietätaste ytorna i hemmet. Den sensorstyrda dubbelspolningen är vattenbesparande och kan därför hjälpa dig att minska din vattenförbrukning, något som självklart är positivt även för miljön.

Våra beröringsfria lösningar är hygieniska och enkla att rengöra.
Hand framför en beröringsfri armatur

Beröringsfria blandare

Enligt Folkhälsomyndigheten kan virus överföras via förorenade ytor, så kallad indirekt kontaktsmitta, även om risken att bli smittad på detta sätt bedöms som liten. Det är inte klarlagt hur länge virus kan överleva på olika ytor och föremål. Det påverkas av exempelvis material och förhållanden som luftfuktighet, temperatur och solljus.

Rörelseaktiverade blandare gör att din familj inte behöver röra vid blandarhandtag och på så sätt kan man undvika att dra åt sig varandras bakterier. Beröringsfria blandare sparar också vatten eftersom flödestiden begränsas och vattnet automatiskt stängs av.
Ifö badrum

Beröringsfria strömbrytare

Strömbrytare vidrörs ofta i hemmet. Rörelsestyrd belysning växte i popularitet innan pandemin men har sedan dess verkligen skjutit i höjden. Och varför inte? De är inte särskilt dyra, de är enkla att installera och ger ett litet skydd mot bakterier och virus. Och glöm inte att det finns speglar och spegelskåp med sensorströmbrytare.
Ifö badrum

Beröringsfria tvålpumpar och skräphinkar

Även på tvålpumpar samlas bakterier. Vi är vana vid att se dem i offentliga miljöer, men det finns också en uppsjö av attraktiva, prisvärda, beröringsfria tvålpumpar för hemmet.

Och med en beröringsfri skräphink kan du undvika att smutsa ner dina nytvättade händer när du öppnar hinken. Även här finns ett brett utbud på marknaden – både med fotpedal och sensorstyrda.

Oavsett om du renoverar ditt badrum eller om du ska skapa ett renare, hälsosammare nytt badrum för din familj, så överväg att satsa på beröringsfria produkter. Med så många smarta, attraktiva lösningar att välja mellan kan det bara bli rätt.

Den beröringsfria generationen är här

Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Ifö Badrumskatalog