Ifö badrum

Topp 5 badrumsmöbler som man måste ha

Håll samman rummet stilmässigt

Badrummet är en plats att koppla av och varva ner på och valet av badrumsmöbler gör stor skillnad. De håller samman rummet, ger karaktär och erbjuder viktigt förvaringsutrymme. Från att ha tillräckligt med badrumsskåp för dina toalettartiklar, till att montera några badrumshyllor för att rymma det du använder dagligen.

Det finns mycket härlig badrumsinspiration där ute – och massor av härliga möbler att välja mellan. För att underlätta, har vi satt ihop en enkel lista över våra favoritbadrumsmöbler.

1. Vägghängda skåp

Vägghängda badrumsskåp och vägghängda toaletter är perfekta för både små och stora badrum. De lämnar golvet fritt vilket underlättar städningen av badrummet.

Låt oss ta en titt på vägghängda skåp. De finns i många olika stilar, de ger ditt badrum massor av härlig förvaring och hjälper till att hålla det fritt från stök. Skåpen är perfekta när du vill utnyttja väggytan (exempelvis ovanför toaletten) och samtidigt kunna röra dig fritt i badrummet.

2. Badrumshyllor

Badrumshyllor är utmärkta för förvaring av prylar du vill ska synas. Tänk på att det du ställer på hyllan kommer att bidra till helhetskänslan i din badrumsdesign. Välj några fina handdukar eller favoriterna bland dina skönhetsprodukter. Eller dekorativa föremål som en växt eller en liten lampa.

Beroende på ditt badrums storlek kanske du vill ha hyllor med flera hyllplan. Eller hörnhyllor som utnyttjar fri yta på ett bra sätt och ger extra förvaring. Om du har utrymme som du vill fylla är väggmonterade hyllor ett smart sätt att addera rätt mängd förvaring för just ditt badrum.

3. Underskåp

Underskåp hjälper dig att hålla badrummet prydligt och välorganiserat. Tvättställ med förvaring under – lådor eller skåp eller en kombination av båda – är bra att planera in. De gör att du enkelt når det du använder dagligen, utan att behöva flytta dig från tvättstället. Tvättställ med underskåp finns i många olika storlekar, former och färger så att du enkelt hittar något som passar din smak och ditt badrum.

4. Spegelskåp

Spegelskåp har två uppgifter: de erbjuder förvaringsutrymmet du behöver för små prylar och accessoarer samtidigt som de fungerar som just spegel. Spegelskåp är särskilt värdefulla i små badrum där ytan är begränsad. De finns i olika former och storlekar – vissa är högre, vissa är bredare – för att passa ditt badrum och dina förvaringsbehov.

5. Sidoskåp

Du kanske tror att hyllsystem eller vägghängda hyllor kräver att du enbart har ett fåtal prylar framme (om du vill att det ska se städat och snyggt ut), eller att sakerna blir dammiga lite väl fort? I så fall är sidoskåp den perfekta förvaringslösningen för alla toalettartiklar du använder dagligen, samtidigt som du slipper oroa dig för att stöka till ditt badrum.

Skåpen är praktiska, eleganta och finns i olika former, färger och storlekar för att passa dina behov.


Att välja rätt badrumsmöbler är inte enkelt. Du vill ha rätt storlek, form och funktion för att passa din familj perfekt. När du har valt omsorgsfullt, kan badrumsmöblerna bli stilfulla enheter som knyter samman din unika badrumsdesign.


Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Mer inspiration & designtips