Moodboard med badrumstrender

Kom igång med planeringen av ditt nya badrum

Tre enkla steg för att din dröm ska bli verklighet

Det är mycket som ingår i ett badrumsrenoveringsprojekt. Om du inte är ett proffs eller har gått igenom processen tidigare kan alla beslut vara överväldigande. Men med rätt planering kan ditt badrumsprojekt bli en rolig, kreativ och givande upplevelse, från att hitta din favorit badrumsdesign till att bestämma layout på badrummet och välja möbler och armaturer som gör ditt nya badrum unikt.

Låt oss ta en titt på hur du kan komma igång:

1. Gör en budget

Oavsett om du renoverar ditt badrum eller skapar ett nytt badrum från grunden - rekommenderar vi att du tidigt räknar ut hur mycket du är villig att investera - bara en uppskattning. Detta hjälper dig att prioritera vad som verkligen är viktigt för ditt nya badrum. Och det hjälper dig att styra dina beslut kring badrumsdesign, möbler, armaturer och funktioner: om du vill göra plats för ett badkar om din budget tillåter eller hålla dig till en dusch om priset blir lägre och så vidare.

2. Planera badrumsytan

Skissa layouten på ditt nya badrum på ett papper. Märk ut dörrar och fönster innan du fortsätter med stora produkter som exempelvis badkar och badrumsmöbler. Prova att placera dem i olika ändar av rummet eller på motsatta sidor, bara för att se hur rummet skulle se ut.

Var du kan ha duschen och WC-stolen påverkas ofta av var avloppen är placerade (om du inte behöver flytta avloppen, kan dina VVS-kostnader bli lägre), medan du kan ha större frihet när det gäller placeringen av andra objekt.

3. Bestäm dig för en badrumsstil

Börja med att samla bilder från inredningstidningar och sociala medier som fångar ditt intresse och din stil. Studera bilderna för att avgöra exakt vad du gillar med dem. Är det färgen på väggarna, den mysiga belysningen eller de trendiga materialen som lockar dig? Kontrollera Pinterests moodboard för badrum eller vår egen Pinterest-sida för att fördjupa dig i de olika kategorierna.

Stanna kvar på Pinterest för att skapa din egen moodboard där du kan sätta ihop dina favoritbilder efter tema. Gillar du den industriella looken? Skapa en moodboard för det. Funderar du på en minimalistisk nordisk stil? Skapa en moodboard kring det. Dela det med din familj för att få deras idéer. Så länge du är sann mot dig själv och din egen inre designer.

Pinterest

Upptäck badrumsdesign som passar din stil


Planera ditt nya badrum

Nu när du har bestämt dig för att bygga ett nytt badrum eller renovera ett befintligt är det bra att hålla sig till en välstrukturerad plan: välj rätt plats och räkna ut en budget först, fördjupa dig sedan i detaljerna och ha kul med att välja din favorit badrumsdesign för att inreda utrymmet.

Vill du diskutera ditt nya badrum med ett proffs?


Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Mer inspiration & designtips