SKAPA ETT BADRUM SOM GER LUGN OCH VÄLBEFINNANDE

Idag är det fokus på att skapa välbefinnande i hemmet. Badrummet ska vara en lyxig plats för avkoppling och lugn - gärna med husets bästa utsikt.

Badrummet som ett rum

Aldrig tidigare har vi tillbringat så mycket tid i hemmet som vi har gjort det senaste året. Den extra tiden har gjort att vi har sett på vårt hem, inte minst badrummet, med nya ögon.

Badrummet är ett rum där man både bokstavligen och mentalt låser omvärlden ute. Det är inte längre enbart ett praktiskt rum, utan ett rum för egentid. Plötsligt finns det tid för hemma-spa och oavsett om badrummet är stort eller litet så går det att genomföra.

Bastu, spa och badkar är på väg tillbaka

Den klassiska bastun, som de flesta av oss känner igen från 60- och 70-talshus är på väg tillbaka. Trendmässigt ser vi också att fler och fler väljer att installera badkar.

Badkaret är en tidlös klassiker och en vardagslyx där tiden för en stund står stilla när kroppen omfamnas av det varma vattnet.

Hemma-spa i det lilla badrummet

Har man inte plats för bastu eller badkar ska man inte misströsta. Det lilla badrummet kan också ge lugn och välbefinnande.

Med några få detaljer kan man skapa spa-stämning. Exemplevis doftpinnar och fina tvålar, ett fotbad med badkulor, musik som ger avkopplande stämning, mjuka handdukar och badrockar.

Ska du renovera?

Om du ska göra en större renovering är lyx som golvvärme och en anpassad dusch bra investeringar.