Ifö Showerama Art duschlösning

Den perfekta duschlösningen

Första tipset för en bra duschlösning är att du ska vara realistisk angående ditt utrymme. Ibland är inte överflöd lyx, utan lyx kan istället vara avsaknaden av det som inte är nödvändigt

Ett badrum med stor yta är ett perfekt sätt att få spa-känsla och anses öka värdet på ditt hem. När det handlar om små badrum, är genomtänkta lösningar ännu viktigare för din upplevelse. Men även i små utrymmen kan du med enkla medel designa vackra och lyxiga duschlösningar som tillför både stil och användarvänlighet. En annan möjlighet är att kombinera badkar med en duschvägg och få en två-i-ett-lösning på liten yta.

Avkopplande duschlösning

En genomtänkt duschlösning bidrar verkligen till hela badrummets känsla. Vi har samlat några förslag på vad du kan tänka på i planeringsfasen för att hitta rätt lösning för dina behov.

  • Hur stort är ditt badrum? Har du ett stort badrum där det är realistiskt att ha en stor duschyta eller behöver du använda ytan så effektivt som möjligt?
  • Hur mycket designfrihet önskar du? Vill du ha en duschkabin eller vill du göra din dusch mer personlig genom att installera duschdörrar och därmed ge dina badrumsväggar mer fokus?
  • Ska din duschlösning även inkludera ett härligt badkar?

En duschlösning för alla badrum

Det finns en mängd möjligheter när du planerar en ny dusch.

• Duschdörrar
• Komplett duchkabin
• Duschväggar
• Nischlösningar
• Badkarsväggar

När du planerar ditt badrum ska du välja en duschlösning där du kan se dig själv koppla av efter en lång, tuff dag. Välj tidlösa duschdörrar eller en tidlös duschkabin så passar det in i ditt badrum oavsett stil.

Glasdörrar ger intryck av större yta

Duschdörrarnas rena design passar alla stilar - från klassiskt till modernt. När du använder glasdörrar förhindrar du att badrummet stänks ner av vatten från duschen. Glasdörrar skapar en känsla av integration mellan duschutrymmet och resten av badrummet eftersom kaklet kan fortsätta utanför duschen och skapa en sömlös övergång.

Duschdörrar ger inte bara intrycket av större yta, de förenklar också städningen. Allt du behöver göra för att hålla din dusch skinande ren är att torka av glaset med en skrapa efter varje dusch. En annan fördel är att en dusch utan golvprofil är enklare att använda för rörelsehindrade, något man kanske inte alltid tänker på.

Duschdörrar & en luftig känsla

En nisch är ett perfekt utrymme för en dusch. Där kan du enkelt installera en nischdörr som håller vattnet på insidan. Om nischen är bred kan du placera ett badkar där och montera en badkarsvägg så har du både bad och dusch i ett.

I ett litet badrum kan det vara en bra idé att installera dörrar som kan vikas in helt mot väggen när de inte används. Det är ett perfekt sätt att spara plats eftersom golvytan kan utnyttjas till annat när duschen inte används. Vikbara duschväggar är en annan smart lösning för små badrum. Då spelar det inte så stor roll om exempelvis badrumsmöbler är placerade nära duschen, du tar dig enkelt in i och ut ur duschen ändå.

Duschkabin – en komplett duschlösning

Det enklaste sättet att uppleva känslan av ett nytt och stilrent badrum - utan att behöva göra en tidskrävande och kostsam renovering - är att installera en duschkabin. Väggarna i duschkabinen säkerställer effektivt skydd mot läckor och vattenskador, eftersom vattnet stannar i kabinen och slussas direkt ner i avloppet.

Du hittar stilrena duschkabiner i olika storlekar, former och utföranden som passar i alla badrum. Det finns också lägre varianter för utrymmen med lägre takhöjd exemplevis källare och sommarstugor.

Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!