Alla hem behöver minst en. Dags för en ny toalett?

 

Mycket har hänt de senaste åren när det gäller badrummets design och funktion. Innan du påbörjar en badrumsrenovering eller planerar badrummet i ditt nya hus, har vi några tips till dig.

 

Tips för badrumsrenoveringen: Toaletten


Badrumsrenovering är inget litet åtagande. Det är viktigt att välja en toalett som klarar dina krav och passar din livsstil. Här är några saker att tänka på:

  • Hur vill du att ditt badrum ska se ut? Ska det vara luftigt med en vägghängd toalett där cisternen är elegant gömd i väggen? Eller en enkel golvstående modell?
  • Hur hygienisk och lättstädad ska den vara? Med eller utan spolkant? Vilka krav ställer du på porslinets glasyr?
  • Är låg vattenförbrukning viktig för dig?
  • Är pris och kvalitet viktiga kriterium?
  • Vill du att toaletten ska vara tillverkad i Sverige?

 
Det finns så klart en mängd andra detaljer att ta hänsyn till, exempelvis färg på sitsen, mjukstängande beslag och själva designen.

Ifö Spira badrumsserie

Ifö Spira och Ifö Spira Art sätter standarden för dagens moderna WC. Den är lättstädad, tålig och funktionell och säkerställer att du och din familj kommer att ha en toalett och ett badrum som ni kan njuta av i många år framöver.

Ifö Spira Art, har med sina rena linjer och former, en modern skandinavisk design.

Den vägghängda toaletten - En pågående designtrend i badrummet

De flesta som renoverar sitt badrum eller bygger ett nytt, väljer en vägghängd toalett. både vattencistern och alla rör döljs elegant bakom väggen och själva toaletten svävar ovanför golvet. Det ger toaletten en lätt och modern känsla och gör det väldigt enkelt att hålla området runt WC:n rent.

Att ersätta din gamla golvstående toalett med en vägghängd modell måste göras av ett proffs. Kontakta din lokala installatör som kan hjälpa dig med det.

 

Läs mer om Rimfree toaletter.

Ifö Spira toaletter - Innovativa detaljer


Ifö Spira toaletterna har flera innovativa lösningar. För det första så har alla modellerna Ifös unika, hygieniska Rimfree-teknologi. Det innebär att toaletterna inte har någon spolkant i skålen vilket betyder att smuts och bakterier inte har någonstans att gömma sig - mycket hygieniskt!

Dessutom har tiden det tar för cisternen att återfyllas efter spolning kortats ner vilket gör att nästa toalettbesök kan göras direkt. Toaletterna är utrustade med en separat innercistern vilket gör att vattnet inte kommer i kontakt med den yttre porslinscisternen. Det innebär att det inte blir någon dammsamlande kondens på porslinet.

En sak som vi inte har ändrat är kvaliteten, men det märker du först om många år. Alla Ifö-toaletter tillverkas för att klara både tidens tand och intensiv användning.

Vattenbesparande dubbelspolning


Att spara vatten är bra för både miljön och din plånbok. Vi har gjort spolningsmekanismen så effektiv att det endast behövs 2 liter för en liten spolning och 4 liter för en stor spolning - istället för normala 3 och 6 liter. Om man ändå vill ha den större spolvolymen är det enkelt att ändra.

Håll din toalett fräsch mellan städningar


Ifö-toaletterna har en smart funkton - en automatisk uppfräschning mellan städningarna. Lägg bara i en Ifö Fresh-tablett via spolknappen så frigör varje spolning en fräsch, lagom mängd doft och färg som sköljer och fräschar upp hela skålen.

Små detaljer i badrummet: sits, beslag och glasyr

En mjukstängande hårdsits med snabbkopplingsfunktion är en riktigt bra investering. När du stänger toalettlocket, ser den mjukstängande funktionen till att det sker mjukt och tyst vilket ger en behaglig badrumsmiljö.

När du ska rengöra toaletten, kan du tack vare snabbkopplingsfunktionen lyfta bort sitsen och rengöra både den och toaletten på ett smidigt sätt. En annan viktig detalj för att hålla din toalett ren är den extra släta och rengöringsvänliga glasyren Ifö Clean som gör det svårt för smuts och bakterier att få fäste.

Tvättställ i samma designspråk

Badrum är alltid en helhet. För att skapa en trevlig, harmonisk känsla, bör alla delar matcha varandra. Precis som Ifö Spira-toaletterna så hedrar ifö Spira tvättställ den skandinaviska naturen och formgivartraditionen.

Vårt sortiment består av knappt 20 olika modeller från små till stora, runda och rektangulära, kranhål till vänster, höger eller i mitten så att det passar i ditt badrum oavsett storlek och form. Det är du som är badrumsdesignern och med modern badrumsinredning som matchar kommer resultatet att bli väldigt bra.