Skötsel av produkter från Ifö 


Badkar

Våra badkar är tillverkade i emaljerad stålplåt, vilket gör rengöringen enkel. Använd ett vanligt allrengöringsmedel som inte innehåller syra. Till tvålrester och vanlig smuts kan du använda en mjuk borste eller svamp. Om det har bildats kalkavlagringar, efter exempelvis en droppande kran, kan du normalt sett använda citronsyra.

Läs mer här om hur du sköter om ditt badkar på bästa sätt.

 

Dusch

Ett snabbt och enkelt sätt att förlänga livslängden på din dusch är att rengöra den ofta med ett vanligt allrengöringsmedel och en mjuk trasa eller svamp. Använd en duschskrapa efter varje dusch så undviker du onödiga kalkavlagringar. Undvik att använda rengöringsmedel med slipeffekt, ammoniak eller andra starka lösningsmedel.

Läs mer här om hur du sköter om din dusch på bästa sätt.

 

Badrumsporslin

Oftast räcker det att tvätta av porslinet med vatten och ett vanligt allrengöringsmedel en gång i veckan. Använd inte redskap som innehåller hårda slipmedel. Undvik dessutom kaustiksoda eftersom det förstör den glaserade ytan.
 
För att undvika kalkavlagringar kan du spruta på citronsyra eller ättiksyra (späd 1:5), eller något av de avkalkningsmedel som finns i handeln. Skulle du få missfärgning eller beläggning i WC-stolen kan du ta bort detta med vatten och vanligt maskindiskmedel. Blanda ett par matskedar av medlet i fem liter 50-gradigt vatten och låt blandningen stå i 15 minuter, rengör därefter som vanligt.

Läs mer här om hur du sköter om din toalett på bästa sätt.

 

Badrumsmöbler

När du får vatten eller tvål på dina badrumsmöbler, torka av dem direkt så håller de sig fräscha längre. Du rengör möblerna enklast med hjälp av en fuktig trasa och lite vanligt rengöringsmedel. Undvik att använda möbelpolish, rengöringsmedel med slipeffekt, ammoniak eller andra starka lösningsmedel. 

Läs mer här om hur du sköter om dina badrumsmöbler på bästa sätt.