Badrumstrender 2024

Trender i badrummet 2024

Ett badrum ska man leva med i många år. Samtidigt som man vill hålla det klassiskt vill man ha ett modernt och levande badrum som man trivs i. Om man planerar noga kan man få in alla aspekter och få ett badrum som aldrig blir omodernt.

Vi har fått en trendspaning av Andrea Brodin som ger sin synvinkel på trender i badrummet för 2024.

Trendspaning med Andrea Brodin

Andrea Brodin är fastighetsmäklare med en lång bakgrund inom inredning, marknadsföring och sociala medier. Hon ger oss en inblick på nuvarande och kommande trender i badrummet.

Andrea Brodin

Tillbaka till naturen

Det miljömedvetna badrummet i jordiga toner är en stor trend för 2024. Färgskalan går i naturens toner där beige och grönt är tongivande. I badrummet gäller materialval i olika typer av marmor eller sten samt badrumsinredning i naturmaterial som trä eller bambu.

Moodboard - med naturliga material

En klick färg

En av årets stora trender är det färgglada badrummet, även den klassiska fondväggen gör comeback som exempelvis en klarröd vägg matchat mot en blå kommod eller en knallgul duschhörna. Om man inte vågar sig på en hel vägg av färg kan man istället använda sig av en färgglad fog mot vitt kakel eller enbart en färg på kommod eller spolknapp.

Färger i badrummet

Monokromt

En annan trend som kommer 2024 är det monokroma färgvalet. Det vill säga ett genomgående materialval på allt i en och samma färgskala. Tanken är att allting i badrummet hänger ihop i samma nyans för att skapa en oas av lugn och ro. Här är allt harmoniskt för ögat, ingenting sticker ut.

Ifö badrum i en och samma färgskala

Praktisk förvaring

Kommoder med genomtänkt förvaring kommer vi att se mer av under året. Gärna kommoder med optimerad funktion i kombination med så få skarpa kanter som möjligt för att underlätta rengöring och förhindra smuts.

Hygien kommer vara en prioriteringsfråga men inte ge avkall på design och utseende. Därför blir det viktigt med produkter som tillgodoser båda behoven.

Ifö Sense Art badrumsmöbler

Runda former

Vi ser mer och mer runda former som bidrar till en mjuk känsla i badrummet som exempelvis stora runda speglar och rundade hörn på kommoder. Runda former ger en harmonisk känsla som skapar lugn och ro i badrummet.

Ifö Option badrumsspegel

Hur ser ditt drömbadrum ut?

Vi har skapat ett enkelt onlineverktyg där du kan testa olika lösningar för ditt nya badrum. Du kan sätta in skåp, speglar, duschar, toaletter och testa färger på både möbler, golv och väggar. Bara din fantasi sätter gränserna.

Det gör det enkelt för dig att visualisera badrummet innan du fattar det slutgiltiga beslutet

Ifö Badrumsdesigner
Ifö badrum med natursten

Är det dags för ett nytt badrum?

Och har du svårt att välja färg och stil på ditt nya badrum? Vi har samlat ett stort urval av bilder, där du kan hitta inspiration till din inredning, oavsett storlek på ditt badrum.

Utforska vårt bildgalleri och få inspiration innan du fattar det slutgiltiga beslutet

Ifö grönt badrum

Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Ifö badrumskatalog

Se andra inspirerande artiklar här