Badrum i olika storlekar


Små badrum

Det finns många sätt att spara utrymme och skapa ett väl fungerande badrum med mycket förvaring också i små badrum. Ett exempel är tvättställ som kombineras med ett underskåp. Istället för en vanlig planspegel så kanske du vill ha ett spegelskåp som också ger förvaring. Ett högskåp är också ett bra val i mindre badrum. Det du förlorar på bredden vinner du på höjden.

Av naturliga skäl placeras en dusch oftast i ett hörn. Vi har duschlösningar i en mängd olika storlekar och former. Om du har ett riktigt litet badrum är troligen en bockad duschdörr eller duschhörna den bästa lösningen. Dörrarna kan vikas in mot väggen när de inte används vilket frigör golvyta.

Om möjligt så rekommenderar vi en vägghängd WC-stol istället för en golvstående. Eftersom cisternen och spolmekanismen är inbyggd i väggen så sparar det värdefull plats. Ditt badrum blir också enklare att städa eftersom du lätt kommer åt under en vägghängd modell.


 

Medelstora och stora badrum

Om du har ett större badrum så har du vanligtvis fler möjligheter. Men det handlar inte bara om utrymme. Badrumsskåp, tvättställ, WC-stol och badkar ska alla behandlas som separata objekt. Med ett större badrum tvingas du inte kombinera.

Vilka behov har du och hur använder du badrummet? Ett badrum kan se väldigt annorlunda ut beroende på om du har barn eller inte. Om du behöver ett badkar, en dusch - eller kanske båda delar. Är ditt badrum kanske i huvudsak till för dig eller dina gäster?

Börja med att fråga dig själv vad du vill ha ut av ditt badrum. Med ett underskåp och ett spegelskåp så har du mycket förvaring. En annan lösning är att placera två eller tre högskåp bredvid varandra. Fundera på om du vill ha enkla och stilrena duschdörrar eller om du föredrar en kabin. Om du har gott om yta kan du skapa ditt eget hemma-spa genom att installera ett badkar.

Du kan hitta mycket inspiration i olika inrednings- och designmagasin. Och kom ihåg, du är alltid välkommen att fråga oss och våra återförsäljare om råd.