Färg och form


Tänk på att det är du som ska trivas i ditt badrum. Fokusera på dig själv och din familjs behov. Tänk inte så mycket på vad andra tycker och tänker. Våra tvättställ och toalettstolar finns i både runda och mer robusta former. Våra tidlösa möbler ger dig många valmöjligheter. När det gäller duschar så finns både duschdörrar, duschväggar och duschkabiner att välja mellan.

Experimentera med färger

Även om det är ett badrum så betyder det inte att allt måste vara vitt. Men när det gäller kakel och klinker kan det vara klokt att inte göra alltför färgstarka val. Färg kan istället tillföras genom inredningsdetaljer som handdukar, mattor och blommor.

Mörka färger får ofta små utrymmen att kännas ännu mindre. I större utrymmen kan däremot en mörkare nyans ge harmoni. Det kan vara klokt att fråga ett proffs om råd om du känner dig osäker. Ta i beräkning att du ska leva med ditt badrum i ganska många år.


Belysning

Ofta glöms vikten av belysning bort trots att den har stor inverkan på känslan i ett badrum. För mindre badrum behövs en bra allmänbelysning. För ett större badrum vill du förmodligen också ha stämningsbelysning. Hit går du för att vila och koppla av.

Större badrum bör ha två sorters belysning, där huvudljuskällan är takbelysningen. Ett mjukt ljus från kan göra ditt badrum till en lugn och trivsam plats. Det är perfekt om du bara vill ta en snabb dusch på morgonen eller ett långt avkopplande bad på kvällen. Vi rekommenderar också några noggrant placerade ljuskällor där du behöver lite extra bra ljus. Våra speglar och spegelskåp är utrustade, eller kan utrustas, med LED-belysning vilket ger ett bra ljus där du kanske behöver det allra mest.


Vad gillar du?

Det är ditt badrum vilket innebär att det är du som ska trivas där. Så länge du gillar det så är badrummet rätt för dig. Ett vanligt misstag vid badrumsrenovering är att man är alltför rädd för att prova nya, ovanliga saker. Om du behöver råd och tips av ett proffs så är du självklart välkommen till Ifös eller våra återförsäljares utställningar.