Design som ger enkel badrumsrengöring

Att skapa en lättstädad badrumsmiljöEftersom vi har spenderat mer tid i hemmet de senaste åren, har rena utrymmen och ytor varit mer aktuella än någonsin. En hälsosam badrumsmiljö är viktig för att minimera risken för spridning av exempelvis infektioner och för att familjen ska hålla sig frisk.

Att rengöra badrummet ska vara enkelt och det ska finnas så lite utrymme som möjligt för bakterier och smuts.

Från att rengöra toaletten, till en hälsosam duschmiljö – här är tre viktiga faktorer som snabbt och enkelt gör ditt badrum till en ren tillflyktsort.  

Minska tiden för rengöring av badrummet


Om vi ska vara ärliga är rengöring av badrummet inte det roligaste vi vet. Men för att kunna ha en hälsosam badrumsmiljö är det viktigt att ha en veckorutin när det gäller städningen – och att ha de rätta förutsättningarna.

Till att börja med, se på ditt badrum och titta extra noga på hur det är organiserat och på ytorna – såsom toalett, badkar, duschväggar och golv. Fundera över hur materialen och badrummets ytor påverkar dina städrutiner.

Analysera vad som stör dig mest när du rengör badrummet och om något kan göras för att göra städningen angenämare.
Oavsett om det är rengöringen av toaletten eller dina duschväggar som stör dig mest, är det dags att upptäcka tre produkter som kommer att göra ditt liv lite enklare.
 

1. Snabb och enkel rengöring av toalettenRengöring av toaletten görs i flera steg - från att avlägsna smuts i själva WC-skålen till att städa bort bakterier från alla ytor för att hålla den glaserade ytan skinande ren.

För att minska tiden som du lägger på att rengöra din toalett, fundera på att investera i en modell som kommer att stå sig i många år framöver.

Rimfreeâ teknologi är en av de senast innovationerna i moderna badrum. Den är utformad för att underlätta en långvarig och hygienisk badrumsmiljö genom att effektivt minska utrymmet där bakterier och smuts vanligtvis gömmer sig. Jämfört med vanliga toaletter, har Rimfreeâ-toaletterna inte någon spolkant – det utrymme som är svårast att både nå och rengöra.

Utan spolkant upptäcker du enkelt smuts och minskar samtidigt behovet av rengöring av toaletten - det räcker med en enkel avtorkning av ytorna. Du kan läsa mer om Rimfreeâ-teknologin här.

2. Handfat designade för enkelhet Har du tänkt på hur mycket formen och ytan på ditt handfat påverkar dina städrutiner?

Ditt handfat ska vara både estetiskt och praktiskt. Trenden med geometrisk, kantig design svänger alltmer mot organiska former – av en god anledning. De mjuka formerna i runda eller ovala handfat är inte bara estetiskt tilltalande, utan ger också smidig rengöring.

När du formger ditt badrum, tänkt på att titta extra noga på insidan av handfatet. En rymlig, rundad design och en rengöringsvänlig glasyr kan säkerställa att vattnet snabbt rinner ner i avloppet och minska smutsen som fastnar. Dessutom – utan skarpa hörn blir handfatet barnsligt enkelt att rengöra.
 
Oavsett vad du bestämmer dig för, se till att anpassa dina val efter den befintliga stilen i badrummet så att allt passar ihop. Du hittar rätt form för ditt handfat här.
 

3. Enkel rengöring av bad och dusch Det finns inget trevligare än en ren och skinande dusch – men det kan vara ett tufft uppdrag.

Hur blir man då enklast av med vattnet från duschväggar och kakel efter en dusch? För att underlätta städningen kan du fundera på att byta ut ditt gamla duschdraperi mot en elegant duschvägg eller duschdörr som är enkel att torka av.

Lättstädade duschväggar kan minimera risken för mögel, kalk och bakterier, samtidigt som de ger en hälsosammare, modernare och rymligare känsla i ditt badrum.

Även i små badrum kan en duschdörr vara en riktigt bra idé eftersom den finns i många olika storlekar och kan vikas in helt mot väggen eller skjutas åt sidan när duschen inte används. På så sätt frigör man golvyta och badrummet känns rymligare. Samtidigt avskärmar duschdörren din duschyta från resten av badrummet så att vatten inte hamnar på fel plats.

Innan du bestämmer dig, kolla så att duschdörren du funderar på har säkerhetsglas och aluminiumprofiler. Det gör rengöringen snabb och enkel. Glas behöver i regel bara torkas av med vatten och lite rengöringsmedel som är anpassat för glasytor, för att bli skinande rent.

Upptäck de olika varianterna och materialen i våra duschväggar här.
 
Ditt badrum ska vara ett bekvämt och välkomnande utrymme. Med några få uppgraderingar kan du få enkel rengöring och samtidigt skapa en hälsosam miljö - snabbt och smidigt.

Läs mer om material och deras egenskaper - för en ren badrumsmiljö.