3 TRENDER 2021

Här ger stylisten Katrine Roug tips om de tre största trenderna i badrummet. Låt dig inspireras för ditt eget badrum.

Naturen är tidlös

Att använda naturmaterial i badrummets inredning är alltid rätt. Naturens palett är så bred att det är möjligt att skapa en helt klassiskt look med exempelvis marmor eller natursten.

Man kan också ge plats för mer personlighet genom att välja någon av de nya terrazzokombinationerna eller till exempel grön marmor.

Trä i badrummet

 

Inredning i trä blir mer och mer populärt i hela huset - även i badrummet. Trä ger en lugn och varm känsla. I nybyggda och renoverade badrum ses hela väggar eller delar av golv i trä Även mindre detaljer som en pall, en flätad tvättkorg eller andra accessoarer bidrar till en naturlig känsla.

 

 

Go green


En kruka med en stor växt kan verkligen vara snyggt i badrummet och samtidigt bidra till ett bättre inomhusklimat. I mindre badrum, som kanske inte har dagsljus, kan man ställa en liten vas med exempelvis en eukalyptuskvist på tvättställskanten eller på en hylla.

Det personliga badrummet


I flera år har det i inredning generellt funnits en tendens att göra hemmet personligt. Denna trend har nu på allvar också nått badrummet. Det är de små detaljerna som gör skillnaden - vilken tvål eller doft du har säger mycket om vem du är.

Böcker eller ett par magasin i fönsterkarmen berättar en historia. Kanske har du samlat saker på resor som förtjänar en plats i hyllan. Även konst har börjat flytta in i badrummet. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Mitt bästa tips är dock att tänka på "lite men bra". Detaljerna kommer mycket mer till sin rätt, om badrummet har en känsla av lugn och ordning. Du hittar mer inspiration i vår katalog.