De största trenderna i badrummet 2022

 

Få stylisten Katrine Rougs tips om de tre största trenderna i badrummet 2022 och låt dig inspireras till inredningen av ditt eget badrum.

 

Hela färgpaletten

Efter flera decennier där allt har varit vitt på vitt, har det kommit en mottrend de senaste åren där färg blivit populärt igen. Med färger kan du verkligen skapa stämning och personlighet. Hela färgpaletten används från väldigt diskreta toner till starkare färger - även i badrummen.

Till en början var det främst väggfärgerna man experimenterade med, vi ser nu att färger kan adderas i rummet på många sätt. Om du står inför en stor renovering kan du överväga färgat kakel, det finns många vackra alternativ som sträcker sig från natursten i olika nyanser som grön, rosa, brun och blå, till kakel som har ett mer mättat uttryck.

Blått är det nya svarta

Ett annat och enklare sätt att förnya badrummet med färger är att byta ut möblerna. Många väljer ofta vita eller grå möbler som ett säkert val, men jag tror att blått håller på att bli en ny klassiker när det gäller badrumsmöbler. Det finns en  naturlig referens till vatten och hav som jag gillar för badrummet, och blått kompletterar nästan alla andra färger, så det finns många möjligheter att sätta sin personliga prägel på badrummet.

Små detaljer som härliga handdukar, blomkrukor och kanske konst på väggarna kan hjälpa till att sätta pricken över i:et.

 

 

DET NATURLIGA VALET


Att bjuda in naturen i hemmet, och i badrummet, är en trend vi har sett i många år, men det är en trend som fortsätter att utvecklas och jag måste lyfta fram några av de alternativ som har kommit de senaste åren.

Olika typer av trä

Där man tidigare endast såg trä i badrummet i form av ett gammalt furutak eller en rest av en bastu, finns nu badrumsmöbler med olika trästrukturer som valnöt, och ek. Möbler med trälook ger en varm och mjuk kontrast till rummets annars hårda ytor och det är ett klassiskt val som jag ofta rekommenderar. Särskilt de mörka träslagen slår igenom stort 2022.

Vild natur

Jag har svårt att dölja min entusiasm för de resurser som naturen har att erbjuda när vi pratar om badrumsinredning. Marmor har varit en exklusiv klassiker i flera årtusenden, men under de senaste åren har det varit ett ökat fokus på andra och fler sorter av natursten som verkligen ger atmosfär och hjälper till att skapa ett personligt rum. Det som tidigare betraktades som ett "misstag" i sten har nu förvandlats till att ses som något speciellt, och med natursten kan du verkligen skapa ett helt unikt utrymme.

Tips och tricks

I vårt stora bloggarkiv, har vi samlat massor med tips och tricks om färger, material, inredning och produktval. Det gör det lättare för dig att ta rätt beslut när du ska renovera eller bygga ett nytt badrum.