DE STORA TRENDERNA I BADRUMMET

Tre trender

Här ger stylisten Katrine Roug tips om de tre största trenderna för badrummet. Låt dig inspireras för ditt eget badrum.

Naturen bjuder in

En trend som verkligen har bitit sig fast när vi pratar om heminredning, i synnerhet när det gäller badrum, är att bjuda in element från naturen.

Enligt Katrine Roug skapar naturmaterial och naturliga färger rätt stämning av lugn och välbefinnande. Ett badrum är en plats där tiden gärna får kännas som om den står stilla och det hjäper naturmaterial till med, påpekar hon.

Här är Katrines råd när det gäller materialval till badrummet 2020 - materialen är både klassiska och tidlösa:

  • Marmor
  • Stenkakel/stenklinker
  • Terazzo - både klassisk och i nya varianter
  • Träytor, t.ex. en vägg eller en avlastningsyta
  • Växter är ett måste

Skapa lugn i inredningen

Lugn i inredningen är verkligen i fokus 2020. Det gäller att skapa lugn i det som ögat ser, rensa undan och bara ha det nödvändiga kvar för att skapa ett inre lugn, säger Katrine Roug.

När vi talar om inredning, så är jag ett stort fan av att inreda utifrån principen "Allt ska ha en fast plats".

När det gäller badrummet så kräver det god förvaring och både lådinsatserna i underskåpet och förvaringsfickorna i högksåpet i Ifö Sense-serien är perfekta för att hålla ordning på toalettsakerna.

Hotellkänsla i badrummet

Badrummet har blivit hemmets rum för välbefinnande, ett må-väl-rum. Här har tiden stått stilla och det är dags för förändring. Enligt Katrine Roug, är en av de stora trenderna 2020 att snegla på hotellinredning när det gäller badrummet för att skapa en exklusiv känsla.

Läckra detaljer som mässingsgrepp, en liten stol att lägga ifrån sig saker på, rullade handdukar och väldoftande tvålar bidrar till att skapa den rätta stämningen.

Hotellinspirationen gäller också material i badrummet, t.ex. marmor och mässing som osar kvalitet, stora speglar med bra belysning och badkar.