Skötsel

Ingen vill städa mer än nödvändigt och badrummet är inget undantag. Vi har gjort vårt yttersta för att ta fram badrumsprodukter som tål slitage och påfrestningar och är lätta att rengöra. I regel räcker det att torka av produkterna med en lätt fuktad mjuk trasa men då och då kan en större rengöring behövas – särskilt för dig som har små barn hemma.
 • Så här sköter du ditt badkar

  Många badkar är tillverkade i emaljerad stålplåt, vilket gör rengöringen enkel. Använd ett vanligt allrengöringsmedel som inte innehåller syra. Till tvålrester och vanlig smuts kan du använda en mjuk borste eller svamp. Om det har bildats kalkavlagringar, efter exempelvis en droppande kran, kan du normalt sett använda citronsyra.

  För badkar i akryl gäller i stort samma rengöringstips som för emaljerade produkter men även vanliga fönsterputsmedel bör undvikas. Skulle ytan ha blivit matt kan du återskapa lystern genom att polera med Ifö Polish.

 • Så här sköter du din dusch

  Ett snabbt och enkelt sätt att förlänga livslängden på din dusch är att rengöra den ofta med ett vanligt allrengöringsmedel och en mjuk trasa eller svamp. Använd den medföljande gummiskrapan efter varje dusch så undviker du onödiga kalkavlagringar. Undvik att använda rengöringsmedel med slipeffekt, ammoniak eller andra starka lösningsmedel.

 • Så här sköter du dina badrumsmöbler

  När du får vatten eller tvål på dina badrumsmöbler, torka av dem direkt så håller de sig fräscha längre. Du rengör möblerna enklast med hjälp av en fuktig trasa och lite vanligt rengöringsmedel. Undvik att använda möbelpolish, rengöringsmedel med slipeffekt, ammoniak eller andra starka lösningsmedel.

 • Så här sköter du ditt badrumsporslin

  Oftast räcker det att tvätta av porslinet med vatten och ett vanligt allrengöringsmedel en gång i veckan. Använd inte redskap som innehåller hårda slipmedel. Undvik dessutom kaustiksoda eftersom det förstör den glaserade ytan.

  För att undvika kalkavlagringar kan du spruta på citronsyra eller ättiksyra (späd 1:5), eller något av de avkalkningsmedel som finns i handeln. Skulle du få missfärgning eller beläggning i WC-stolen kan du ta bort detta med vatten och vanligt maskindiskmedel. Blanda ett par matskedar av medlet i fem liter 50-gradigt vatten och låt blandningen stå i 15 minuter.

 • Så här får du tag på reservdelar

  Om olyckan skulle vara framme är det tryggt att veta att alla våra reservdelar finns bara ett samtal bort. Kontakta VVS-installatören eller butiken där du har köpt din Ifö-produkt så hjälper de dig.

 • Vad är Ifö Clean?

  Ifö Clean är vår rengöringsvänliga glasyr

  Ytan är så slät att smuts och kalk har svårt att fastna vilket gör att den är extra lätt att hålla ren. De allra flesta av våra porslinsprodukter har Ifö Clean-glasyr.