SÅ BYTER DU ENKELT UTTRYCK I DITT BADRUM

Tips för din inredning


Att byta stil och uttryck i badrummet behöver inte vara så dyrt som det låter, bara du fokuserar på enkla saker. Läs stylisten Katrine Rougs råd om varför det är just dessa element du ska fokusera på under 2019.

Naturen flyttar in


En av de stora trenderna inom inredning 2019 är användning av naturmaterial i hemmet. De nya läckra lädergreppen för Ifö Sense-serien har ett mjukt uttryck och är ett enkelt sätt att integrera den naturliga looken i badrummet. Att byta ut greppen är ett effektivt sätt att ändra stil och uttryck. Tillsammans med andra detaljer i läder eller trä, exempelvis en stol, borstar eller en inramad affisch, kommer det att kännas som ett helt nytt badrum.

Grafiska undertoner

Svarta grepp bidrar till att skapa en mer grafisk stil och ett badrum med ett monokromt uttryck blir aldrig omodernt.

Om du vill ge ditt badrum ett modernt uttryck, rekommenderar jag svarta grepp, säger Katrine Roug. De passar väldigt bra till många av de byggmaterial vi känner till från äldre hus som terrazzo, marmor och blankt kakel.

Detaljer som krukväxter, toalettborstar eller en pall i svart, fulländrar det monokroma uttrycket

Skapa hotellkänsla med mässing

Mässingsdetaljer bidrar till att skapa en exklusiv känsla i badrummet. Tankarna leds till en "Hotel Feeling" och den stilen kan du enkelt komplettera med exempelvis några små rullade handdukar och en läcker tvål.

Mässing blir också en vacker kontrast till svarta eller mörka badrumsmöbler och oavsett om ditt badrum är litet eller stort, kommer det att kännas som ett rejält lyft.

Små detaljer som lyfter ditt badrum

 

 

Pricken över i


Läckra, mjuka handdukar är pricken över i:et i varje badrum. Jag rekommenderar enfärgade eller ton-i-ton-färgade handdukar till de flesta badrum. Det bidrar till att skapa ett lugnt uttryck, säger Katrine Roug.

 

 

Gå på tvåljakt


Det finns många läckra tvålar på marknaden, så det är bara att gå på jakt efter den doft och förpackning som passar bäst i just precis ditt badrum.

 

 

Låt konsten flytta in


Konst i badrummet är ett fint sätt att skapa stil. Välj print, litografier eller annat. Använd glas och ram så tar de inte skada av fukten i badrummet och kan enkelt rengöras

 

 

Gröna fingrar


Om du har ett fönster i ditt badrum kan du enkelt ändra uttryck genom att byta ut eller tillföra växter. Det kan vara på fönsterbänken, vid handfatet, i en ampel eller kruka. Förutom att växter är dekorativa skapar de också ett bra klimat i badrummet eftersom de tar upp lite av den fukt som naturligt skapas där.