Välj rätt toalett


När du ska köpa en ny WC-stol, kom ihåg att den kommer att användas många gånger under lång tid framöver. Det betyder att den måste vara snygg, praktisk och hållbar. Det är alltså lönt att ge den lite extra uppmärksamhet. Välj den modell du vill ha och välj till en snygg sits för att göra WC-stolen tilltalande för både dig och dina gäster.

När du ersätter en gammal WC-stol så påverkas ditt val förmodligen av det befintliga avloppet. En gammal golvstående modell ersätts enklast med en modell som har en större fot. På så sätt döljer du enkelt gamla skruvhål. Självklart har du fler möjligheter om du bygger ett helt nytt badrum.


 

Golvstående eller vägghängd modell?

Det är dags att välja mellan den klassiska golvstående WC-stolen eller en kompakt och snygg vägghängd modell. Vi har ett brett sortiment av moderna golvstående modeller. Välj en sits med färg för att ge lite färg, stil och personlighet till ditt badrum.

På senare tid har våra vägghängda modeller blivit mer och mer populära. Tack vare den öppna ytan under WC-stolen blir städningen så mycket enklare. Givetvis är våra vägghängda WC-stolar lika hållbara som våra klassiska golvstående men med andra fördelar.


Olika storlekar

Vi tillverkar WC-stolar i olika storlekar. För långa eller äldre personer kan vi rekommendera våra höga modeller. Tänk på att lämna tillräckligt mycket utrymme på båda sidor av WC-stolen – det blir bekvämare och mer praktiskt så. Rekommenderad minimumbredd är 40 cm på båda sidor. Vi har också flera olika lösningar när det gäller anslutning till avloppet – inbyggt s-lås, öppet s-lås,  samt universalmodell som kan anslutas till avlopp i både väggen och golvet.

Läs gärna om Rimfree®, Fresh WC och våra andra lösningar och innovationer här.


Nordisk kvalitet

Våra WC-stolar är både Nordisk Kvalitetscertifierade och CE-godkända. När du köper en WC-stol från Ifö garanteras du alltid bästa möjliga kvalitet. Certifieringen innebär också att vi har snabb och effektiv reservdelsservice. Vi har reservdelsgaranti vilket innebär att vi har reservdelar tillgängliga i minst 10 år efter att produkten har slutat tillverkas.


Spola mindre

Våra toaletter spolar effektivt med mindre vattenmängd. En normal spolning kräver inte mer än 4 liter vatten. En halvspolning på våra dubbelspolande modeller kräver mycket mindre, ca 2 liter. 2/4-litersspolning är standard i våra WC-stolar men går att justera till 6/3-liter.


Tillbehör

Beroende på modell kan du enkelt anpassa din WC-stol på olika sätt med tillbehör. Armstöd och sensorstyrd spolning är två exempel