Välj rätt dusch


Det finns inget bättre sätt att vakna på morgonen än att ta en dusch – det är också ett härligt sätt att avsluta dagen. Tänk på att välja en dusch som kommer att klara dina krav under många år. Vi rekommenderar att du väljer den största som du har utrymme för.


 

 

Duschvägg

En duschdörr eller duschhörna ger ett lättare intryck än en duschkabin. En fast golvprofil håller kvar vattnet på insidan - det kan också göras med hjälp av duschdörrar. Eftersom dörrarna kan öppnas både utåt och inåt kan du fälla in dem helt mot väggen när du inte använder duschen. På så sätt sparar du utrymme i badrummet.

Om du har ett större hemma-spa med flera duschar, så rekommenderas duschdörrar. Du kan välja mellan skjutbara dörrar, väggar med fasta profiler eller öppningsbara dörrar utan golvprofil. För ett litet badrum kan den bästa lösningen vara en enkel duschvägg. Den kan ofta fällas in mot väggen när den inte används, för att spara plats i badrummet. Om man vill ha en fast duschvägg finns ofta golvprofiler eller väggstöd. Om du funderar på en duschdörr eller duschvägg är det viktigt att golvet har tillräckligt fall mot golvbrunnen.

En nischlösning med en duschdörr passar dig som har en lagom stor nisch att duscha i. Den ger badrummet ett stilrent intryck och är ett optimalt sätt att ta vara på ytan.


Duschkabin

En duschkabin har fyra väggar, skjutdörr, blandare, duschset och ett duschkar. En kabin är den tätaste duschlösningen. Den förhindrar att vatten stänker på badrumsväggarna och det betyder att golvet kommer att vara torrt och att du inte riskerar att halka. Alla rör är dolda för att ge ett rent intryck – och för att det ska vara enklare att städa. Vi har duschkabiner i många olika former och storlekar så det är enkelt att hitta en modell som täcker dina behov. De är enkla att installera även vid lutande golv tack vare de justerbara fötterna. 

 

A) Duschvägg

+ Bra val för mindre badrum
+ Finns som fasta och öppningsbara
+ Perfekt för alla badrum oavsett storlek
- Vatten kan stänka ut i badrummet 

B) Duschdörr

+ Skyddar badrummet mot stänk 
+ Finns med skjutdörrar och öppningsbara dörrar
+ Finns i många olika bredder
+ Finns både med och utan golvprofil 

 

C & D) Duschhörna

+ Finns i många modeller och storlekar. Med golvprofil är den mer vattentät. Utan golvprofil kan dörrarna fällas in mot väggen när duschen inte används vilket ger mer golvyta.
+ Skyddar badrummet mot stänk
+ Ett duschkar kan användas på vissa modeller
+ Modeller utan golvprofil är lämpliga även för handikappade personer
- Skyddar inte alla väggar mot vattenstänk
 

E) Duschkabin

+ Vattentät lösning tack vare de fyra väggarna och duschkaret
+ Skyddar badrummets alla väggar mot stänk
+ Håller badrummet torrt
+ Finns i många olika storlekar
- Kräver lite mer utrymme än en duschvägg/duschdörr/duschhörna
- Kräver lite mer städning