Hållbarhet

 

 
När helst det är möjligt väljer vi i Norden välproducerade kvalitetsprodukter före billig massproduktion. Varför är det så? Nyckelorden är hållbarhet, enkelhet och funktionalitet.

Dessutom finns respekten för naturen där. Ifö sätter miljön först i både tillverkning och visuellt uttryck. Vårt mål är att tillverka produkter som håller i många, många år. Att välja högkvalitativa produkter som håller länge är ett av de viktigaste sätten på vilket vi alla kan bidra till hållbarhet i en föränderlig värld.

Ifö är numera den enda tillverkaren av badrumsporslin i Sverige. Visst känns det bra att dina produkter inte har fraktats över hela jordklotet? Transporter påverkar som du vet också miljön.  

 

Produkter i ECO-design

Miljövänliga, resursvbesparande och hållbara produkter är mycket vitkiga för oss. Därför använder vi oss av Eco-Design när vi utvecklar våra produkter, som alla måste följa dessa principer. Under en produkts livscykel, från inköp av material till användning av produkten, måste den nya produkten vara bättre ur ett miljöperspektiv än sin föregångare. Vi arbetar för att göra minsta möjliga miljöpåverkan och våra produkter är i slutändan både hållbara och enkla att underhålla. Om något problem mot förmodan skulle uppstå, garanterar vi att reservdelar finns tillgängliga i 10 år efter att produkten utgått ur vårt sortiment.

Vad exakt har vi gjort?

  • Låg vattenförbrukning: Vi var först med att introducera dubbelspolande WC och har sedan dess fått ner spolningen till 2/4 liter. Vattenförbrukningen är upp till 33% lägre än för andra toaletter.
  • Inga tungmetaller: Allt vårt porslin är 100% fritt från tungmetaller.
  • Naturmaterial: Porslin är ett naturmaterial och vår speciella behandling av porslinet gör att det håller i många år.
  • Lokal produktion innebär kortare transporter: Vi tillverkar produkterna lokalt i vår fabrik i Bromölla. Det innebär kortare transporter till kunden, vilket minskar koldioxidutsläppen.
  • 10 års reservdelsgaranti: Vi garanterar att tillhandahålla reservdelar upp till 10 år efter att produkten utgått ur vårt sortiment. På så sätt kan vi se till att våra produkter håller längre och att en liten reservdel inte är anledningen till att du behöver byta toalett, handfat eller liknande.
  • Emballage: Vi packar våra produkter i minimalt emballage och har bytt till ett grönare alternativ. På så sätt har vi minskat våra koldioxidutsläpp med 6%.

ISO 9001 och ISO 14001

Våra produkter är CE-märkta och vi har varit certifierade enligt ISO 9001 sedan 1994 och ISO 14001 sedan 1998. ISO-certifieringen är en internationell ackreditering som finns över hela världen. I korta drag innebär den att de certifierade företagen måste säkerställa att produkter och service är säkra och att kvaliteten är god. Den innebär att vi arbetar både för våra kunder och för miljön. 
 

Våra anställdas hälsa och säkerhet

ISO 45001 är världens första internationella standard för arbetsmiljö och hälsa. Att säkerställa hälsa och säkerhet för våra anställda är mycket viktigt för oss på Geberit. I enlighet med ISO 45001-certifieringen arbetar vi proaktivt med att förbättra säkerheten och reducera riskerna på arbetsplatsen samt att förbättra hälsa och välmående hos våra anställda.