SKAPA ETT MILJÖVÄNLIGT BADRUM - 4 FRÅGOR SOM KAN HJÄLPA DIG PÅ VÄGEN

Så här kommer du igång

 
Att skapa ett miljövänligt badrum handlar om att inreda det så att man får allt man drömmer om, samtidigt som man kan ha gott samvete för att man inte kompromissar med miljön.

Ställ dessa 4 frågor så har du kommit en bra bit på vägen.

1. Hur länge håller det?

Det är dyrt att bygga ett badrum, därför är det också viktigt att de lösningar man väljer håller länge - även för miljöns skull. Den viktigaste förutsättningen för hållbarhet är kvalitet.

Möbler i synnerhet ska vara utvecklade för att klara badrummets fuktiga miljö, medan handfat, toalett och dusch blir mer hållbara med rengöringsvänliga ytor.

2. Hur stor blir vattenförbrukningen?

 
60 % av vattenförbrukningen i ett genomsnittligt hushåll används i badrummet. Därför är det viktigt för både miljön och plånboken att välja vattenbesparande lösningar. Innan du köper - läs på om hur mycket vatten toaletten använder vid varje spolning och hur många liter vatten per minut som rinner genom duschhandtag och blandare.

 

 

3. Kan det repareras?

Inte alla toaletter kan repareras om de går sönder. Om en reparation kräver reservdelar är det en förutsättning att dessa är tillgängliga för installatören. Är de inte det, måste hela toaletten eller möbeln bytas ut vilket är både dyrt och slöseri med naturens resurser. Rådgör därför med din installatör innan du väljer produkt.

4. Varifrån kommer produkterna?

Välj produkter som är lokalt producerade. Då är du säker på att det är fullt fokus på att göra tillverkningen så hållbar som möjligt. Samtidigt belastar transporten från fabriken till dig miljön så lite som möjligt.