Ifö duschlösning

Fördelarna med att installera glasdörrar i badrummet

Duschväggar, duschkabiner och duschdörrar

En ny duschlösning kan ge en fräschare känsla och en ny look i ditt badrum, samtidigt som den ger mer komfort. Oavsett om du tänker bygga om badrummet eller bara byta ett duschdraperi mot en duschdörr, eller en äldre duschdörr mot en nyare, kan det vara svårt att välja rätt modell, material och storlek.

Här är allt du behöver veta om duschväggar, duschdörrar och duschkabiner i glas.

Välj rätt material och design

De flesta moderna duschväggar, duschdörrar och duschkabiner har härdat säkerhetsglas. De är särskilt enkla att rengöra och underhålla eftersom vattnet enkelt kan torkas bort med en duschskrapa efter att man duschat. Det förbättrar hygienen och minskar risken för att mögel ska bildas.

Glasdörrar ger en ljus, öppen atmosfär i badrummet – både i stora, lyxiga badrum och i mindre.

Matcha duschväggen med din badrumsstil

Duschväggar finns i olika storlekar och former - som raka och bockade, fasta och öppningsbara samt i en modell som används i kombination med ett badkar.

Utbudet är stort och det är viktigt att hitta rätt duschvägg. Det gäller särskilt för små badrum där det krävs en smidig, flexibel lösning som tar så lite plats som möjligt.

Duschväggar som passar badrum i alla storlekar

Om du har begränsat utrymme ska du tänka efter noga när du väljer möbler och annan inredning. I små badrum är det vanligt med duschdraperi som en platsbesparande lösning, men det finns ett antal duschdörrar som är flexibla och som passar i små utrymmen. Duschdörrar är också mer funktionella, hygieniska och hållbara än duschdraperier.

För att hitta en dusch som passar i ditt badrum, fråga dig själv om du vill ha en enkeldörr eller en duschhörna som består av två duschdörrar som skärmar av din dusch.

Duschdörrar kan öppnas både inåt och utåt samt vikas in helt mot väggen när duschen inte används vilket frigör golvyta. Det är särskilt praktiskt i små badrum.

• Enkel duschvägg i glas:

En duschvägg monteras på väggen och det finns både fasta och öppningsbara varianter.

De finns i både raka och bockade utföranden och i olika bredder. Mät noga och välj rätt modell för just ditt badrum.

• Duschdörrar för hörnlösningar:

Duschhörn med två rörliga duschdörrar av glas, monteras på väggen. När de är stängda sluter de tätt med hjälp av en magnetlist för att inget vatten ska stänka ut.

Duschdörrar finns i olika storlekar och stilar (raka eller bockade). Var noga med att mäta noggrant innan du beställer så att allt passar perfekt.

Duschkabin

Om du letar efter en allt-i-ett-lösning kan en komplett duschkabin vara bästa valet. Det är också ett bra val om du är osäker på hur bra tätskikt du har eftersom blöta badrumsväggar undviks med en kabin.

En duschkabin har ofta en integrerad blandare, duscharmatur och skjutdörrar av glas. De flesta är designade för att monteras i ett hörn av badrummet.

Om du bestämmer dig för att satsa på en duschkabin, välj en modell med skjutdörrar vilket oftast är mer praktiskt än svängdörrar. En inbyggd magnetlist håller dörrarna stängda och täta under tiden du duschar. Kabiner finns i många olika former, exempelvis rektangulära, kvadratiska, kvartsrunda och pentagonala.


De flesta duschväggar, duschdörrar och duschkabiner finns i flera format för att passa badrum av alla storlekar. De är faktiskt mer flexibla och platsbesparande än du kanske tror.

Innan du bestämmer dig för hur du ska uppgradera din dusch, ta reda på fakta om både duschväggar, duschdörrar och duschkabiner för att hitta bästa lösningen för just ditt badrums förutsättningar, utformning och mått.

Hitta rätt duschlösning för ditt badrum.


Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!