Badrumstrender 2023

Klassiska badrum 2023

När badrummet ska renoveras eller få en make over är det naturligt för de flesta att tänka i klassiska och tidlösa banor. Men klassiskt behöver inte vara tråkigt. Med väldigt få detaljer kan du enkelt ändra uttryck eller stil.

Vi fick stylisten och inredningskonsulten Katrine Roug att ta fram sin syn på olika klassiska badrum som kommer att hålla inte bara 2023, utan i många år framöver.

“När man pratar om klassisk inredning är det nästan omöjligt att undvika det fantastiska kulturarv och de traditioner vi har i Norden vad gäller design och byggsed. Många av de material som har använts över tid är hållbara i både kvalitet och stil, därför har jag valt att ge två förslag på ett klassiskt badrum med terrazzogolv.” säger Katrine Roug.

Gul tradition

Den första förslaget är inspirerat av 70-talets klassiska inredning. Med några detaljer som målat tak, fyrkantiga blanka kakelplattor och trästrukturerade möbler dras man till en epok som aldrig går ur tiden.

Var inte rädd för färg

Många vågar inte använda färg i sin inredning, och absolut inte i badrummet, men det är just det gula taket som ger hela rummet karaktär och värme. Och tänk på hur enkelt det är att måla över om du tröttnar, än att behöva byta kakel eller möbler.

Grön elegans

Till det andra rummet har Katrine Roug valt mörkgrönt kakel på väggen för att samspela med terrazzogolvet, och för att behålla den klassiska stilen har vita möbler valts.

“Det här är min syn på ett badrum som kommer att passa in i de flesta hem under många år framöver. Små detaljer som handtag och annan inredning i svart gör att rummet ser snyggt och modernt ut, men är man mer inne på mässing eller krom så fungerar det lika bra“, säger Katrine

Hur ser ditt drömbadrum ut?

Vi har skapat ett enkelt onlineverktyg där du kan testa olika lösningar för ditt nya badrum. Du kan sätta in skåp, speglar, duschar, toaletter och testa färger på både möbler, golv och väggar. Bara din fantasi sätter gränserna.

Det gör det enkelt för dig att visualisera badrummet innan du fattar det slutgiltiga beslutet

Är det dags för ett nytt badrum?

Och har du svårt att välja färg och stil på ditt nya badrum? Vi har samlat ett stort urval av bilder, där du kan hitta inspiration till din inredning, oavsett storlek på ditt badrum.

Utforska vårt bildgalleri och få inspiration innan du fattar det slutgiltiga beslutet

Bli inspirerad av Ifö

Planerar du ett mindre ombyggnadsprojekt eller kanske en totalrenovering?
Bläddra i våra badrumskataloger för mer inspiration!

Se andra inspirerande artiklar här