Dyk ner i planeringen av ditt nya badrum

 

Tre enkla steg som får din dröm att bli verklighet

Det är mycket som ingår i en badrumsrenovering. Om du inte är proffs eller har gjort processen ett par gånger tidigare kan alla val, möjligheter och beslut vara överväldigande. Men med rätt planering kan ditt projekt bli en rolig, kreativ och givande upplevelse. Från att hitta den badrumsdesign du tycker bäst om till att bestämma planlösning, välja möbler och hitta andra produkter som gör ditt nya badrum unikt.

Låt oss ta en titt på hur du kan börja.

1. Sätt en budget

Oavsett om du renoverar ditt badrum eller skapar ett från grunden, rekommenderar vi att du tidigt beslutar hur mycket du är villig att investera – bara en uppskattning. Det kommer att hjälpa dig att prioritera vad som verkligen är viktigt i ditt nya badrum. Och det kommer att underlätta valen av badrumsdesign, möbler, badrumskeramik och vilka funktioner du vill ha. Ska du göra plats för ett badkar om din budget tillåter eller ska du nöja dig med en dusch om det är mindre kostsamt? Och så vidare

2. Bestäm planlösningen


Rita din nya badrumslayout på ett paper. Markera dörrar och fönster innan du fortsätter med stora föremål som badkar och tvättställ. Prova att placera dem i olika hörn eller på motsatt sida bara för att se vad det gör med rummet.

Om du renoverar är placeringen av dusch och toalett styrda av befintliga rördragningar. Om du inte behöver dra om rör kommer dina kostnader att bli lägre. Du kan fortfarande bestämma var andra föremål ska placeras.

3. Välj en stil

Börja med att samla bilder från livsstilsmagasin och bloggar om badrumsdesign, som fångar ditt öga och din fantasi. Studera bilderna för att komma fram till exakt vad du det är du gillar med dem. Är det väggarnas färg, den mysiga belysningen eller de trendiga färgerna som attraherar dig? Kolla Pinterests moodboards för badrum eller vår egen sida på Pinterest för att dyka djupt i olika kategorier.

Skapa ditt eget moodboard på Pinterest där du kan spara dina favoritbilder efter teman. Gillar du industrikänsla? Skapa ett moodboard för det. Funderar du på minimalistisk nordisk stil? Skapa ett annat moodboard för det. Dela det med din familj för att få deras tankar och idéer. Bara du lyssnar på din inre känsla och din inneboende inredare. 

Nu när du har beslutat dig för att bygga ett nytt badrum eller renovera det du har, är det bra att göra en väl genomtänkt och strukturerad plan. Om du bygger nytt ska du bestämma var badrummet ska vara placerat och om du renoverar ska du välja hur mycket du vill renovera. Sätt en budget innan du fördjupar dig i detaljer och börjar med den roligare delen – som att välja badrumsdesign och dekorera?