Få ut maximalt av färgtrender och material

Badrumsinspiration och färgtrender

Som så många andra, har du förmodligen tillbringat större delen av det senaste året med att fundera över förbättringar i din bostad.  När man spenderar mycket tid hemma förstår man hur viktigt det är att leva i ett noggrant utformat och välkomnande hem.

När det gäller ditt badrum, det enda rummet som är utformat för egen avkoppling – oavsett om det är en uppfriskande morgondusch eller ett avkopplande varmt bad i slutet av dagen – kan valet av färgpalett ha stor inverkan på din sinnesstämning.

Så, om du funderar på var och vad du ska fräscha upp, låt oss ta en titt på färgtrenderna i Norden. De kommer att hjälpa dig på vägen. 

Färgtrend 1: Den naturliga nordiska looken


Hållbarhet ligger fortfarande högt på önskelistan när man designar sina badrum. Under de kommande åren kan vi se att varma sandfärger, lugna gröna toner och träliknande nyanser av brunt kommer starkt.

Tänk på att färgen kan ge olika effekt beroende på om den möts upp av matta eller glansiga keramiska ytor. Därför ska du, innan du bestämmer dig för en ny färg på väggen, beakta helheten. Fråga dig själv vilken typ av badrumsmöbler och keramiska ytor som kan komplettera färgen i ditt badrum.

Speciellt i Norden kan en lättare och ljusare  installation med rena kontraster mellan väggfärg och andra föremål vara ett utmärkt val. Naturliga material, som trä eller natursten, fungerar fantastiskt bra med de mjuka nyanserna i sandfärger eller gröna toner.

Föreställ dig exempelvis skåp av trä placerade mot en vit vägg eller dekorativa element av bambu, rustikt trä eller sandsten placerade framför en mörkgrön vägg.
 

Färgtrend 2: Den eleganta nordiska looken


Nordisk design handlar om att hålla saker och ting minimala, en trend som består efter ett tumultartat 2020. Om du väljer ett enklare, elegantare utseende kan en grå nyans på väggen vara rätt för dig. 

Medan ljusa gråtoner är perfekta för att skapa en diskret, minimalistisk atmosfär, kan mörkare gråtoner ge ett elegantare utseendet. 

Om du vill addera lite färg i ditt badrum, erbjuder grå väggar en bra bas för att skapa kreativa uttryck med starka, djärva färger i detaljerna. 

Kanske en blå kruka för växten vid fönstret, eller ett färgstarkt konstverk som fyller en del av en grå vägg. Små och färgglada föremål kan ge en touch av lekfullhet samtidigt som man behåller den övergripande elegansen.
 

Fokusera på hållbara möbler


Oavsett vilken design du bestämmer dig för, se till att investera i produkter som är utformade för att se bra ut i många år framöver och som inte slits ut inom en snar framtid. 

I grund och botten handlar nordisk design om att skapa hållbara och robusta produkter. Badrumsmöbler och andra hållbara produkter som är tillverkade av naturliga material, som exempelvis ljusa träslag, passar i både eleganta badrum och i badrum med en mer naturnära känsla. 
Nordisk design innebär också att man avstår från överdrivet mycket dekorationer och onödiga saker. När vi följer de nordiska trenderna är det viktigt att utnyttja utrymmet runt omkring oss och tänka efter innan vi lägger till alltför mycket accessoarer.
 

Släpp in naturen

Slutligen, under ett år när människor antingen har varit fast inomhus eller tagit promenader i skog och mark, har många tagit in naturen genom att fylla sina hem med lövrika växter och det inkluderar även badrummet.

Vi föreslår att du undviker suckulenter, som föredrar torrare klimat och istället väljer bambu, eukalyptus och orkidéer. Dessa växter trivs i fuktiga miljöer och tål både högre och lägre temperaturer.

Så medan vi alla ser fram emot att spendera mindre tid inomhus, är vi övertygade om att skönheten i ett noggrant utformat och välkomnande hem kommer att bestå. Och vi tror inte att det finns något bättre tillfälle att dyka ner i badrumsinspiration och ge badrummet det där tidlösa utseendet.

Är du redo att ta in några av färgtrenderna i ditt badrum?