FÅ BUKT MED DE STÖRSTA BAKTERIEHÄRDARNA I BADRUMMET

Var gömmer smutsen sig?

Att hålla badrummet fritt från bakterier är mer relevant än någonsin. Händerna ska tvättas noggrant och badrummet ska rengöras så att inte bakterier sprids runt i huset. Även om vi är bra på hygien så gömmer sig bakterier ofta på platser som vi förbiser, men som är lätta att åtgärda. Följ dessa enkla råd och undvik bakteriespridning i hemmet.

De största bakteriehärdarna är dem vi inte kan se

Medan man skurar toaletten för att få bort kalk och smuts vi kan se, kan man lätt glömma de bakterier vi inte kan se. Handtaget på badrumsdörren, stickkontakten, blandaren och toalettens spolknapp bör alla rengöras grundligt. Ordningsföljden är viktig - börja med dessa områden innan skurtrasan kommer i kontakt med toaletten.

 

Vädra ut

Fukt är rena himmelriket för bakterier och mögel. Om badrummet alltid är varmt och fuktigt så vädra det varje dag. Om det är dålig ventilation i badrummet så låt dörren stå lite öppen när badrummet inte används.

Gör handduksbyte till en rutin

Händerna är grundligt tvättade med tvål och helt rena och fria från bakterier. Så kommer händerna till handduken. När byttes den senast? Handduken, som alla torkar händerna på efter tvätt, är en stor bakteriehärd. Vilken tur att det är lätt att åtgärda. Lägg in en påminnelse i telefonen så att bytet blir till en rutin och att det inte går så lång tid mellan.

 

Välj badrumsprodukter som är enkla att rengöra

Om badrummet ska renoveras, kan dina val göra livet lättare under många år när det gäller rengöring.

  • Välj en toalett utan spolkant. De är enklare att rengöra och en av de största bakteriehärdarna i badrummet försvinner.
  • Gör badrummet så beröringsfritt som möjligt. Välj en blandare med sensor och en beröringsfri spolknapp till toaletten.
  • Välj ett handfat utan skarpa hörn. En handfatsbassäng med raka hörn kan se snygg ut men smuts och tvålrester sitter kvar när händerna är tvättade.
  • Var noga med kvalitet. Toaletter, handfat och andra porslinsprodukter kan se lika ut på ytan, men det kan vara stor skillnad i kvalitet. Väljer man inte en kvalitetsprodukt måste mycket tid under hela produktens livslängd ägnas åt städning för att få bort smuts som fastnat.