Välj rätt tvättställ

Tvättstället är den badrumsprodukt som kommer att användas mest och av flest. Om utrymme finns, välj gärna ett lite större tvättställ med goda avställningsytor, det kommer göra badrumslivet enklare. För dig med små barn kan ett tvättställ med mjukt rundade kanter vara ett säkert och bra alternativ. Vi har tre typer av tvättställ: fristående, de som används tillsammans med underskåp samt de som monteras ovanpå eller under en bänkskiva.

Fristående och vägghängda tvättställ
Ett fristående tvättställ ger badrummet ett rent och elegant intryck. Det monteras mot väggen och ansluts till avloppet på golvet eller dolt i väggen. I det första alternativet döljer du gärna avloppet med en pelare, i det andra behöver du inte ens se avloppet. Oavsett vad du väljer får du ett tvättställ som är mycket lätt att hålla rent, eftersom du kommer åt varenda skrymsle undertill.

Tillsammans med underskåp
Du kan också placera tvättstället på ett underskåp. Möbeln och tvättstället är designade för att höra ihop och bildar därför en harmonisk enhet. Du får gott om plats för allt det du behöver framför spegeln. Och eftersom alla Ifös underskåp lämnar gott om plats mellan skåp och golv blir det enkelt att hålla rent här också.

Ovanpå eller under bänkskiva
Varför inte placera tvättstället ovanpå en bänkskiva på underskåpet? Resultatet blir mycket effektfullt. Vi har flera modeller av tvättställ som gör att ditt badrum får det där lilla extra. Ett annat alternativ är att underlimma tvättstället. Då låter du en vacker skiva av trä, marmor eller kanske betong ta för sig och sätta prägel på rummet.