Välj rätt WC-stol

Det första du ska bestämma när du väljer WC-stol är om den ska hänga på väggen eller stå på golvet. Beslutet påverkar själva byggnationen och förarbetet, och skulle du ändra dig under projektet kan det betyda en merkostnad. När det valet är gjort blir det enklare – och roligare. Nu kan du välja och vraka bland våra modeller tills du hittar en som uppfyller dina krav. Glöm inte att använda hjärtat också – våra WC-stolar håller ett bra tag så du kommer nog inte att byta ut den på länge.

Golvstående
En golvstående WC-stol är oftast det enkla och billigaste valet. De flesta badrum har förberett avlopp på golvet och då är det i princip bara att placera WC-stolen ovanför och limma eller skruva fast den. Våra golvstående modeller finns i en mängd utföranden och storlekar. Om du har speciella önskemål så kan vi troligen uppfylla dem. Varför inte komplettera WC-stolen med en spolknapp med sensorteknik och en mjukstängande sits?

 

Vägghängd
Fördelarna med en vägghängd WC-stol är uppenbara. Vattenledningar, avlopp och cistern placeras inuti väggen vilket gör att WC-stolen kan göras mer slimmad och estetisk. Det är lätt att hålla rent under och badrummet ser alltid fräscht ut. En vägghängd WC-stol frigör dessutom golvyta och får badrummet att kännas större. Spolknappen, som placeras på väggen, finns i olika format och utföranden. Och givetvis är våra vägghängda WC-stolar lika hållbara som våra klassiska golvstående.