Välj rätt dusch

Det första du måste bestämma dig för är om du vill ha en duschvägg eller en duschkabin. Med en duschvägg sparar du utrymme i badrummet och får en diskret och stilfull dusch. Du kan välja mellan många olika modeller och storlekar. Tänk på att en duschvägg kräver mer förarbete än en kabin. Duschkabinen är den enkla lösningen. Den kan placeras på fler ställen än duschväggen och kräver inte samma noggranna förarbete med fuktsäkring och väggfästen. Ta en titt i vår smarta duschguide på favoritdusch.ifo.se så hittar du snabbt det du söker.

Duschkabin
En duschkabin är ett helt slutet system – ett litet badrum i sig, om du så vill. Den har glas- eller styrenväggar åt alla håll, alltså även mot badrumsväggen eller -väggarna. Den står på ett duschkar, integrerat i kabinen, vilket samlar upp allt duschvatten, varifrån det sedan leds till avloppet. Det gör att du är betydligt friare när det gäller placeringen. En kabin är perfekt för till exempel sommarstugan eller källaren. Eftersom en kabin är tät gör den också att du kan arbeta med helt andra material när du inreder ditt badrum.

Duschhörn och duschväggar
En duschvägg saknar duschkar – det täta badrumsgolvet, med duschavlopp, gör det jobbet. Den saknar också de bakre glasväggarna. Fördelen med en duschvägg är framförallt att du sparar utrymme i badrummet. Du väljer den storlek du vill ha och eftersom dörren eller dörrarna går att hålla öppna när du inte duschar så känns hela badrummet större. En vägg går också enkelt att bara vika undan, eller skjuta åt sidan, när du inte använder den. Med Ifös alla olika modeller och storlekar samt genom de separata delarna kan du plocka ihop en dusch som passar i snart sagt alla utrymmen.