Om Ifö Sanitär

Ifö Sanitär är Nordens ledande producent och marknadsförare av VVS-produkter med badrum i fokus. Vår affärsidé är att erbjuda ett komplett bad- och toalettrum samt arbetsbänkar för kök och våtutrymmen, med kundens behov i centrum. Vi bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Norge, Estland, Lettland och Litauen.
Ifö Sanitär ingår i Geberit-koncernen, en ledande aktör på den europeiska badrumsmarknaden. Läs mer på www.geberit.com
Våra produktionsanläggningar
Våra produktionsanläggningar präglas av modernast tänkbara teknologi i kombination med lång hantverkstradition. Samspelet mellan människa och maskin ger produkter med hög kvalitet.
Ifö Sanitärs största produktionsanläggning finns i Bromölla. Fabriken är en av världens modernaste. Här produceras allt sanitetsporslin i en processindustriell miljö. Under 2000-talet har det gjorts stora investeringar, vilket innebär att gammal teknik har bytts ut mot modernast tänkbara tryckgjutningsteknik.
Ifö Sanitärs andra produktionsanläggning finns i Mörrum. Här tillverkas duschprodukter samt rostfria produkter. Produktionen liknar i hög grad en traditionell verkstadsindustri, samtidigt som lyckade tekniksatsningar under de senaste åren lett till att produktionen automatiserats allt mer.
Några viktiga årtal
1887 Inleds kalk- och kaolinbrytning på Ivön
1936 Inleds produktionen av toalettstolar
1967 Blir Ifö ett helägt dotterbolag till Skånska Cement, senare Euroc koncernen
1969 Köps Mörrumsanläggningen av Euroc koncernen
1976 Delades Iföverken inom Euroc koncernen upp och verksamheten i Bromölla fick namnet Ifö Sanitär medan verksamheten i Mörrum döptes till Ifö Kampri
1981 Ifö Sanitär och Ifö Kampri blir Ifö Sanitär i sin nuvarande form
1982 Finska Wärtsilä förvärvar Ifö Sanitär
1990 Sammanförde Wärtsilä koncernen all sin verksamhet inom sanitetsområdet till dotterföretaget Sanitec
1999 Noterades Sanitec Oy på Helsingforsbörsen för att 2001 köpas upp av finska pool Acqusition
2002 Gick de två företagen samman och dagens Sanitec Corporation skapades och därmed ingår Ifö Sanitär i Europas ledande företag i branschen
2005 Sanitec förvärvas av det svenska riskkapitalbolaget EQT
2013 I december noteras Sanitec på Stockholmsbörsen 
2015 Den schweiziska koncernen Geberit förvärvar Sanitec och därmed också Ifö Sanitär