Design

För oss handlar inte design om yta. Inte bara i alla fall. För oss handlar det framför allt om funktion. Om att hela tiden underlätta och förbättra ditt liv i badrummet. Bra design är praktisk, lättstädad och hållbar. Ett vackert designat badrum som inte uppfyller dessa krav är inte mycket värt. Ett sådant badrum kommer aldrig att få Ifö-märket.
När du bestämmer dig för Ifö vet du att du får ett tidlöst badrum med rötter i den skandinaviska formgivartraditionen. Våra designers är egentligen konstnärer, ingenjörer och sociologer på samma gång. Deras produkter ska användas av någon. De ska ingå i ett sammanhang och de ska gå att tillverka. Helst så ekonomiskt som möjligt. Att tillverka exklusiva produkter som får kosta vad de kosta vill, är faktiskt inte särskilt svårt. Svårigheten ligger i att tillverka klassiska produkter av hög kvalitet som de allra flesta har råd med.
Våra designers lägger ner stor omsorg på varje liten detalj. Allt är genomtänkt. De jobbar med pennan i ena handen och post-it-lapparna i den andra. Jobbet går egentligen ut på att sammanföra ett stort antal, ibland helt motstridiga krav. Utmaningen ligger i att, efter många försök, tester och hårt arbete, hitta den enkla och självklara lösningen. Den som ingen tänkt på tidigare och som gör skillnad. Lyckas man med det är man duktig. Som vår chefsdesigner Knud Holscher till exempel.

Knud Holscher - prisbelönt designer
Knud Holscher är Ifös chefsdesigner. Han tillhör hjärtat i den skandinaviska arkitekt- och formgivartraditionen. Han har bland annat arbetat med Danmarks stolthet Arne Jacobsen. Utmaningen för dessa pionjärer var att ge alla människor tillgång till vackra och funktionella produkter. Inspiration hämtades bland annat från den arbetande befolkningen: bönder, fiskare och hantverkare. Det är också därifrån den självklara enkelheten i ”Skandinavisk design” kommer.

Red Dot Design Award
Bland Knuds skapelser finns vår mycket populära WC-stol Ifö Sign Art. Den är ett typiskt exempel på skandinavisk design med sina rena och enkla former. Extra kul är att den vunnit den internationella designutmärkelsen Red Dot Design Award.